2016. november 25., péntek

Nincs fűtés


Áronnal ½ 7-től ¼ 8-ig folyamatos verbális közelharcot vívtam, mert szerettem volna, ha hét óra előtt elindul a suliba.

Amikor végre elindult,  felkeltem, elkészítettem a reggelit és bekapcsoltam a Dömsödi fűtést.

Természetesen elkezdtem a Duolingót.

Apropó Duolingó. Mától kezdve minden olyan dolgot, ami törvényszerűen beépült a mindennapi életembe, nem fogom minden alkalommal megemlíteni a blogomban, mert az csak elrabol egy fél percet, unalmas mindennap megírni és elolvasni és csak fölöslegesen hizlalja a blogom méretét. Eddig se írtam meg minden nap a reggeli és esti fogmosást. Ugyanerre a sorsra fog jutni a hideg időszak beállta után a péntek reggeli Dömsödi fűtés bekapcsolása és minden, ami két évtizede óta rendszeresen megtörténik..

Csak ½ 9-kor vettem észre, hogy nincs fűtés. Komikus, hogy Dömsödön, ahol nincs senki a házban, már meleg van, itt Gazdagréten, ahol én vagyok, itt hideg a lakás.

Katika mondta, hogy ki is volt írva, hogy ma karbantartás miatt csak délelőtt 10 órától fognak fűteni.

Katika azt is mondta, hogy megkönyörült rajtunk és mégis be fogja illeszteni az elfoglaltságai közé a hétvégi takarítást, hogy mire kedden elkezdődik Áron Birthday party-ja, addigra valamelyest rend és tisztaság legyen.

Egy nagy fekete zsákot, amiben terítők, lepedők és ágynemű huzatok voltak, sikerült kettéosztva (Dömsöd-Budapest) kiürítenem, illetve eltenni a helyére vagy egy kisebb bőröndbe, ami megy ma délután Dömsödre.

Amikor Áron, már majdnem négykor hazaért, mondtam, hogy gyorsan csináljon egy minimál rendet a szobájába, tegye a Mannát a ketrecébe és induljunk.

Úgy nézett ki, hogy minden a legnagyobb rendben és indulhatunk, de az utolsó pillanatban kaptam egy értesítést, hogy István, aki a holnapi festéshez vitte volna az anyagokat, a nála lévő kulcscsomóval nem tud behatolni a Nóra nagyi lakásába.  

Akkor pályamódosítás és először nem is a TESCO felé megyünk, hanem a Maros utcába.

Emőkétől érzékeny búcsút vettünk és indulás.

Már csak 50 méterre voltunk a céltól, amikor kaptuk az értesítést, hogy Istvánnak mégis sikerült bejutnia a lakásba.

Ekkor vettünk egy éles jobbra fordulót és irány a TESCO. Először leadtuk a PET palackokat és vettem sertés fasírtnak valót. Áron müzlit, őrölt fehérborsot és mirelit zöldborsót és a szülinapi szendvicsre pedig afrikai harcsatörzset is vett.

Hamar befejeztük a vásárlást és mehettünk tovább. Manna nagy elánnal indult a terep meghódításának. A házban jó meleg volt.

Mindent berámoltunk. Gyorsan összedobtam egy vacsorát. A zöldborsót odatettem főni, megfűszereztem és a végén egy kis tejföllel behabartam. Felszeleteltem a csirkemellet, kicsit kiklopfoltam és bepanírozva kisütöttem. Amíg ezek készültek, bekevertem a fasírtnak való darált sertéslapockát (só, bors, tojás, fokhagyma, prézli) és két műanyag dobozba téve előkészítettem a mélyhűtésre.

Áronnal megbeszéltem, hogy ma ne foglalkozzon a tanulással, arra még lesz ideje a hétvégén. Pihenjen, játsszon, komputerezzen, de mindenképen időben feküdjön le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése