2016. november 26., szombat

Elvira néni számítógépe


Amikor már felébredtünk Elvira néni csöngetett a kapun, hogy ha tudok, akkor menjek át, mert problémái vannak a számítógépével és bár Imre kint volt nála, de nem tudta megoldani az ő problémáit. Megígértem neki, hogy a piac és a reggeli után benézek hozzá.

Furcsa módon, reggel Áron maga ajánlotta fel, hogy szívesen kijönne velem a piacra. ½ 9-kor el is indultunk.

Esztikénél vettem két kis adag juhtúrót és egy doboz tojást és egy üveg selyemfű mézet.

Áron rögtön kérte a heti zsebpénzét, amit a tegnapi PET akcióval megnövelve adtam oda. A pénz égette a zsebét, ezért rögtön bement vele a vegyesboltba. Való igaz, hogy engem is megkérdezett, hogy mit vegyen. Egy pohár tejfölre terjedt a fantáziámból.

Onnan a csavaros bácsihoz mentünk, mert a szemüvegkeretemből hiányzott egy csavar.

A következő állomás Imre számítástechnikai szaküzlete volt, ahol Áron kinézett magának egy bluetooth-os egeret. Közben megkérdeztem Imrét, hogy Elvira néninél mi volt a probléma, hogy ne menjek hozzá teljesen készületlenül. Hát ott – mondta Imre – nem csak Elvira néni időközi agyvérzése okozta a problémát, hanem az is, hogy az Invitel egy rendszer frissítéskor minden felhasználónak megváltoztatta a belépési neveit, jelszavait és a két probléma szuperponálódva, már követhetetlenné tenné a belépéseket.

A reggelire én behoztam magamnak egy tányér kocsonyát az istállóból, Áron pedig azt mondta, hogy majd ő szeretné magának elkészíteni a reggelijét. Én tudtam, hogy ennek a hátterében az áll, hogy nem tud elszakadni a számítógéptől.

Reggeli után bekevertem a juhtúróból egy tálban a saját készítésű kőrözöttet, amit szintén a szülinapi szendvicseken szeretnék elővezetni. A juhtúróhoz még sok mindent kellett bekeverni (olvasztott vaj, lilahagyma, fokhagyma, fehér bors, kemény tojás, köménymag, petrezselyem, stb.)

Átmentem Elvira nénihez, ahol nem csak az ő időközi agyvérzése, az Invitel rendszerfrissítése volt a probléma. Elvira néninek négy füzete volt teleírva általa használt levelezői fiókokkal, felhasználó nevekkel és jelszavakkal. Elmondtam neki, hogy most én felhívom az Invitel ügyfélszolgálatát, rendezem a sorait, de csak egy feltétellel, ha megígéri, hogy csak egyetlen füzetet, egyetlen levelezői fiókot és mindenhol csak egy felhasználó nevet és egy jelszót fog használni és minden egyéb feljegyzését kidob.

Felhívtam az Invitel ügyfélszolgálatát és egy másfél óra alatt rendbe tettünk mindent.

Eljövet még adtam Elvira néninek egy tányér kocsonyát.

Közben Gabika telefonált, hogy mikor hozhatják vissza az OKI lézer nyomtatót, mert azt Imrének sem sikerült a W7 operációs rendszeren, a számítógépükön összehangolni. Mondtam, hogy most jöhetnek, legalább iszunk egy kupica unikumot.

Átjöttek, hozták a nyomtatót és sokat beszélgettünk. Amikor elmentek begyújtottam a cserépkályhába, hogy könnyítsek a gáz fűtés terhén.

Estig megdaráltam a diót és kimértem a porcukor adatokat.

Vacsorára megmelegítettem egy mélyhűtött csirkelevest, amiből jutott egy és más Mannának is.  Ezen felül készítettem egy diós tésztát, de Áron abból már nem kért.

Elvira néni még átjött egy számítástechnikai rémtörténettel, de ma már nem volt kedvem átmenni, hogy megnézzem, mi is a probléma, csak annyit tudtam javasolni, hogy kapcsolja ki a gépet és pár perc múlva próbálja meg bekapcsolni újra.

Késő este még volt egy kis vitám Áronnal, aki még ¼ 12-kor lógott a számítógépén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése