2016. november 10., csütörtök

Vízkő eltávolítás


Reggel nem tudom, hogy Áron elindult-e időben, hogy beérjen a „0”-ik órára, de remélem. Mannát és az almát természetesen itthon felejtette, viszont a szobájában mindent felülmúló rendetlenséget hagyott.

A nyitott ablak előtti 45 guggolás után kényelmesen megreggeliztem, majd belenéztem a levelezésembe. A Tchibo azt javasolta, hogy a vízkő eltávolítást a Használati Utasításban leírtak szerint végezzem el a kávéfőzőn. Mindent alaposan áttanulmányozva arra jutottam, hogy be kell mennem egy Tchibo boltba és ott vennem egy „Durgol” márkanevű speciálisan erre kifejlesztett vízkőtlenítő szert.

Manna örült, amikor látta a készülődést, mert már szeretett volna lemenni egy kicsit a szabadban csavarogni.

El is mentem a MOM plázában lévő Tchibo boltba és ott kemény 2995.- forintért magamhoz vettem a szert. Közben persze a buszon oda-vissza olasz tanulás. Nem nagyon érzem, hogy egyre jobban elsajátítanám ezt a nyelvet, de küzdök vele.

Már alig vártam, (hogy az előírásnak megfelelően a szert betölt, vízzel kiegészíti a maximum jelzésig és elindít,) hogy mi lesz a hatása. Többször is elindítottam a kávéfőzőt, de egy csepp nem sok, annyi sem folyt át a rendszeren. Sosem örülök a kudarcnak, mert nem vagyok hozzászokva.

Gondoltam, hogy jót tesz a lelkemnek, ha elvégzem a napi Duolingót, hát megtettem.

Belepillantottam a @Napló-ba és konstatáltam, hogy Áron kapott egy 5-öst tesiből. Már rám fért egy kis jó hír.

Szilvi telefonált, hogy hétfő este feljön, hogy tegyünk pontot az elszámolásra.

Ebédre megmelegítettem egy adag csirkelevest.

Közben hazajött Emőke és hozta Mannát is, no meg adott neki enni, mert én csak magammal törődtem. Megmutattam neki Áron szobáját és kiadta a parancsot, hogy amikor hazajön, menjen át hozzá.

Nemsokára Áron is megérkezett és nyomban át is küldtem Emőkéhez. Szerintem megtörtént az eligazítás, mert azzal jött vissza, hogy rendet kell csinálnia a szobájában.

Később sütött valami nagyon finomat, amit meglekvározva kínált Emőkének és nekem is.

Áron a Robin Hood kiszótározásához kérte, hogy adjam vissza a tegnap elkobzott notebookját. Vissza is adtam volna, de úgy eldugtam, hogy magam sem találtam meg. Áronnak mondtam, hogy mea culpa, de annyira hülyülök, hogy nem találom.

Végül meglett, de nem én találtam meg, hanem Áron. Azonnal el is vonult vele a szobájába.

Juditnak, aki „szegény” jelenleg Barcelonában tölt egy hetet, megírtam, hogy mivel foglalkoztunk a brushup-on és közben irigyeltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése