2016. november 28., hétfő

Hol tartunk az Európába vezető úton?


 

½ 6-kor felébredtem és nem tudtam tovább aludni. Manna is hisztizett, hogy ő le akar menni. Végül Áronnak elege lett a nyávogásából és leengedte.

Az Áron Dömsödi szobájának belső szigetelésével kapcsolatban igyekeztem minél több információt begyűjteni a neten, mielőtt hozzákezdek a munkához. Az egyik ilyen oldal a kivitelezők által elkövetett hibákról szól:


Szerintem az egyik hiba, amikor a kivitelezők olyan weblap szerkesztőt bíznak meg az oldal elkészítésére, aki nem tudja, hogy az „által” csak egy „l”-lel írandó, nem úgy, ahogyan, ráadásul a címben ő írja „ÁLLTAL”.

10 órakor elindultam Dömsödre. Hogy az utazási idő ne jelenjen meg a veszteség rovatban, vittem magammal az angol iskolai könyveimet. A lefele menet simán ment. A 15 perces séta a napos időben a hideg ellenére sem okozott problémát.

Kipakoltam az odaszállított ágyneműket és a bőröndben felszabadult helyet az ott felejtett dolgok foglalták el. Áron szobája valóban kitakaríthatatlan. A rendetlenségen felül az ágy alatt müzli és ragacs palackok. Ezen kívül üres PET palackok, üres és félig telt bögrék, poharak.

Még arra is maradt időm, hogy ott ebédeljek. Egy kevés borsófőzeléket és egy szelet rántott csirkemellet melegítettem meg.

Közben lemértem, hogy mekkora tábla XPs-re lenne szükség a bélyegező szobában a szigetelésre. 

A visszafele út már nem volt olyan sima. Egy olyan Volánbuszt sikerült elkapnom, ami csak Szigethalomig ment. Onnan egy másik busz vitt a (Szigethalom> Csepel) szakaszon. Ez számomra izgalmas, de nagyon lehangoló volt. Megnézve az utas állományt és az ablakon kinézve megállapítottam, hogy a Balkán legalján vagyunk. Innen visszakapaszkodni Európába egy nagy teljesítmény lenne.

Hol tartunk az Európába vezető úton? Egyáltalán jó irányba megyünk, nem visszafelé? Aki meg szeretné tudni, hogy hányadán állunk Európában, annak javaslom ezt az útvonalat. végignézni. Megér egy tanulmányi kirándulást, csak az a baj, hogy deprimál. Negyven percen keresztül többnyire roskadozó házak, lépten-nyomon rozsdatemetők és lomok, szemetek, amikről látszik, hogy nem tegnap kerültek oda, hanem már évek óta ott vannak.

Csak öt óra után értem haza. Rögtön elkezdtem készíteni a vacsorát. Tejfölös csirkepörkölt készült főtt tésztával.

Szeretném, ha Áron 9 óra körül lefeküdne és nem sokkal később a villanyt is eloltaná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése