2016. november 6., vasárnap

pakolás


20161106 Vasárnap

Bár már nyolckor felébredtem, de a felkelés még váratott magára.

A guggolás ellógtam, mondván, ma vasárnap, munkaszüneti nap van. Remélem, hogy ez nem lesz az edzési terv kárára.

Emőke és Áron nehezen ébredeztek, de végül sikerült.

Reggelire virslit, lágy tojást, lila hagymát, fokhagymás tehéntúrót és egyéb finomságokat tálaltam.

 A nappal simán múlt. Áron és Emőke elmentek sétálni a Duna parton. Közben megjelent Levente, de sikerült őket Áronnal összetalálkoztatni. Amikor visszajöttek, Emőke meg én meglátogattuk Gábort és a Klárit, főleg Manna sok új családtagjával. találkoztunk

Áron és Levi sakkoztak.

Én diókat szedtem, Emőke pedig Áronnal a csicsókát. Hoztam még egy nagy zacskó almát is, amire Emőke rákattant és azt mondta, hogy ő is. Már mindent learattunk. Csak akkor lett probléma. amikor pakolni kellett. Mindenkinek jutott feladat.

Azt terveztük, hogy kettőkor indulunk haza, de ebből már majdnem négy lett.

Itthon azután rengeteg felcipelni valónk akadt. Úgy hordtuk fel a cuccokat, mint az albán menekültek. Áront közben elküldtem a CBA-ba kenyérért, magam pedig beszereztem egy kis unikumot.

Emőke azt a parancsot adta ki, hogy miután Áronban napok óta bujkál egy megfázás, Áronnak meleg fürdő, citromos, mézes tea és az ágyban maximum az olasz nyelvkönyv.

Mindent elkészítettem, sőt még egy almát is meghámoztam és felcikkeztem.

64 éves korában meghalt Kocsis Zoltán. Szerintem pótolhatatlan. Az én füleim szerint az egyike volt azoknak, akik úgy tudták megszólaltatni Bartókot, ahogyan azt ő gondolta – a másik Gidon Kremer. A többiek csak próbálkoznak. Nagyon nagy vesztesség. Egyetlen egyszer találkoztam vele, még 1989-ben a Németországi Erlangenben. Csak arra emlékszem, hogy az előadása után reklamáltam, hogy ráadásként miért nem játszotta el az Allegro Barbaro-t. Csak nevetett, mert, hogy az túl nagy falat lett volna ráadásnak. Nagyon nagy tisztelője voltam. Nyugodjék békében.



 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése