2016. november 14., hétfő

hidegáború


Áronnal egy időben keltem. Készítettem egy szerény reggelit (disznósajt pirítóson tejeskávéval) és Áronra is rátukmáltam egy sajtos pirítóst. Ő 7:10-kor indult, de arra nagyon figyeltem, hogy vigyen egy almát is. Én csak 7:15-kor.

Megint bekaptam a horgot és pont csúcsforgalmi dugóban araszoltam a Fehérvári út felé.

Kicsit ½ 8 után értem Lilihez. Miközben tanultunk főzött egy finom gyömbér teát és amikor látta, hogy nekem ez ízlik, adott három zacskóval, hogy vigyek Emőkének  és Áronnak is.

Lili örült annak, hogy végre világossá vált számára a Simple Past Tense és a Past Perfect használata ugyanabban a történetben.

Gyöngyi ott lakik a közelben, ezért telefonon megkértem, hogy amíg ott vagyok hozza el a nagyi postaládájának a kulcsát.

Lilitől hazajövet leültem a notebook elé: Levelek, hírek, Duolingó, blog. Megnéztem a tegnapi RTL híradót, mert Norcikám szerepelt benne, igaz, hogy csak egyetlen verssorral a Radnóti: „Nem tudhatom”-ból, de akkor is, az én lányom.

Ebédre behoztam az erkélyről az egyik tányér kocsonyát és az ínyencek módjára kicsit megsózva, megborsozva, még egy kis pirospaprikát is rászórva meglocsoltam citrommal, mellé fokhagymás pirítós kenyeret tálalva nagyon befalatoztam belőle.

Elmentem a Nagyi lakásába, részben azért, hogy kiürítsem a postaládát. másrészt el akartam hozni azt a lézernyomtatót, amit oda szeretnék ajándékozni Gabikáéknak.

Sajnos kétszer kellett megtennem az utat, mert ott nem találtam semmilyen cipelő alkalmatosságot, pedig a nyomtató súlyos.

Amikor Áron hazajött, megkérdeztem, hogy kapott-e ma valamilyen jegyet. A válasza az volt, hogy nem.

Este hatra jött K. Szilvia, hogy kezdjük el rendezni azt a korábbi kölcsönből maradt adósságát. Emőke is részt vett a megbeszélésen. Kértem Szilviát, hogy adja elő a rendezésre való javaslatát, és ha az nekünk is megfelel, akkor rugalmasan tudok nyilatkozni a kamatok elengedéséről. Szilvia a válásán kívül olyan zavaros történetekkel állt elő, amiket alig értettem, Emőke meg még kevésbé.

Én jobb híján azt javasoltam, hogy legyen tabula rasa és induljunk el a kezdeti állapotból, de Ő mutasson valamilyen készséget, hogy havi rendszerességgel megpróbálja törleszteni az adósságát. Ekkor a megbeszélés egy holtpontra jutott és abban állapodtunk meg, hogy ez év december 19-én este hatkor innen folytatjuk.

Amikor belenéztem az Naplóba, akkor derült ki számomra, hogy Áron Földrajzból és Énekből is kapott egy hármast, de ezt elfelejtette elmondani. Ettől kezdve elromlott az esti hangulat.

A notebook és a kütyü elkobozva és kértem, hogy tanulgassa ezt a két tárgyat és holnap kérdezze meg mindkét szaktanárt, hogy ezeken a jegyeken hogyan tudna javítani.

A Robin Hood 18 napos elmaradásán is vita volt és Áron azt nem is tudta, hogy hol van. A hidegháborús hangulat miatt Áron nem is jött ki vacsorázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése