2016. november 5., szombat

Internet az örök téma


Én csak jóval nyolc óra után keltem, de Áron és Emőke még akkor sem. A ház rendesen áthűlt, ezért le kellett mennem, bekapcsolni a fűtést.

Elvégeztem a 45 guggolást, majd, mint aki jól végezte dolgát, nem is reggeliztem, csak elindultam a piacra.

Esztikétől hoztam fokhagymás tehéntúrót, M. Marikának pedig vettem egy méz diszpenzert, amit rögtön el is vittem neki, azzal, hogy ezt Emőke lányom küldi.

Imréékhez beadtam egy kis kosár almát és diót az üzletbe, ahol csak Zita teljesített szolgálatot és nagyon örült az ajándéknak.

Visszafele vettem négy tölthető és két nem tölthető AA méretű ceruzaelemet.

Útközben még betértem G. Laciékhoz, ahol kávéval kínáltak és segítettem átszerelni az új hűtőszekrényük ajtaját jobbosról balosra (Laci eddig nem nagyon politizált. J )

Hazaérve jól bereggeliztünk. Áron és Emőke bundáskenyeret, én pedig pirítóst ettem az Esztike féle fokhagymás tehéntúróval és lila hagymával.

Begyújtottam a cserépkályhába és elkezdtem elvégezni a feladataimat a notebookon (Blog, Duolingó, átutalások és levelek).

Áron és Emőke elmentek kerékpározni. Áront kértem, hogy hozzanak még egy harmadik AA-s ceruzaelemet, de az üzlet zárva volt.

Kerestem technikai megoldást arra, hogy vajjon a WiFi-s nyomtatót, hogyan tudom megszólítani a távolból a neten keresztül. Béla segített eligazodni, de végül számomra olyan bonyolultnak tünt, hogy feladtam.

Délután szerettem volna megnézni, hogy Áron hogyan haladt a Robin Hood kipreparálásával, de mint kiderült, a könyv nincs itt. Ezen annyira berágtam, hogy adtam neki buszpénzt és kértem, hogy azonnal induljon haza és hozza el a könyvet. Hosszú veszekedés után Emőke próbálta csitítani a kedélyeket, annyira, hogy végül a hazamenetel elmaradt.

Már besötétedett, amikor Judit és Levente átjött. Judit, hozott Emőkének úgy nevezett kapirgálós tojást, pedig nekik is csak keveset tojtak a tyúkok.

Áron kérte, hogy ne panaszkodjak a Juditnak, hogy ő milyen sokat Internetezik. Persze Judit sem maradt le, mert elmesélte, hogy Levi állandóan lóg a neten.

Kávéztunk és süteményezkedtünk. Közben Áron és Levi felmentek játszani egy Backgammon-t.

Vacsorára mindenki mást, én például a maradék körömpörköltet ettem.

A Robin Hood híján letöltöttem Penguin Readers könnyített szövegű angol kiadványokat és azokból hármat Emőkének, egyet pedig Áronnak átküldtem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése