2017. július 24., hétfő

A nadrágszíj parcella


Korán ébredtem, de Áront még hagytam ½ 9- ig aludni. Elkezdtem készülni az augusztus 12.-i kertész angolra. Úgy tervezem, hogy akkor az Emőke lányom is itt lesz és akkor egy kimondott nyelvvizsga célú órát fogok tartani.

 
Áront csak akkor kezdtem ébreszteni, amikor már meg volt terítve a reggeli. Főtt debreceni, sonkás sajtos meleg szendvics és kaszinótojás. Mindehhez természetesen paprika, paradicsom, újhagyma, fokhagyma és nekem tejeskávé.

 
Délelőtt elgurultam a gazdaboltba. Vettem karóra kötöző drótot és egy 15 m hosszú izzadó öntöző tömlőt.

 
A Vegyesboltban azért vettem cukrot, tartósító szert és cellofánt, hátha annyira megérik a szilva, hogy akarnék szilvalekvárt befőzni.

 
A következő állomás a Dömsödi önkormányzat volt, ahol kiokosítottak, hogy a Várkonyiék nadrágszíj parcelláját ha megvenném, azért nem tudnám telekkönyvileg a mi telkünkhöz ragasztatni, mert az eladó maradék fél telke, lévén csak 320 nm, nem kaphat önálló helyrajzi számot. Ha a fél telket mégis meg akarom venni, akkor azt csak „osztatlan közös tulajdon” formában tudom megtenni.   

 
Visszafele találkoztam Ritával és egy jót dumáltunk.

 
Amikor hazaértem, Áron még mindig az Internethez volt ragadva. Próbáltam rábeszélni egy könyvre (Theodor Dreiser: Amerikai Tragédia), mert amikor én 15 éves voltam, akkor nagyon tetszett ez a könyv, de nem jártam nála sikerrel.

 
Kimentem a Dunára úszni, de abban sem tartott velem.

 
Este még írtam Szákikának, hogy ha tud, akkor jöjjön le holnap Dömsödre és itt közösen megírjuk a Toyotának a levelet.

 
Még jó, hogy délután úsztam egyet, mert este akkora zuhé volt, hogy holnapra biztosan lehűl a víz is és a levegő is.

 
A zuhé miatt a locsolás is elmaradt.
 

Áron este még megpróbálkozott a csirkepörkölttel, de a makaróni már nem volt hozzá elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése