2017. július 31., hétfő

A töltőkábel és a körömpörkölt


Reggel ötkor ébredtem és hatra már a reggeli locsolást is befejeztem. Annak egyáltalán nem örültem, hogy a látottak alapján megállapíthattam, hogy Áron a lenti ágyában éjjel két óra után folytatta a számítógépes éjszakai műszakot.

 
Nem kellett sietnem, ezért megmértem az ereszcsatorna belső szélességét, mert ha marad időm, akkor még nézek takaró rácsot a praktikerben.

 
Még elfogyasztottam egy sovány reggelit és miután megbeszéltem Áronnal, hogy mi lenne a mai feladat elindultam ügyintézni a 

Budapesti feladatokat. (mosogatógép kirámolása, a parlagfű eltávolítása)

 

-       Át kell vennem a Track R nyomkövetőt,

-       El kell vinnem a láncfűrészt a szervizbe és

-       meg kell vennem a 34 fm 3 x 6 -es MT kábelt a töltőhöz

.
½ 9-re értem Gazdagrétre. Kis pihenő után elmentem a Track R-ért. Visszatérve, beadtam Katikának az Emőkének szánt borzas csirkemellet.

 
A Nissan Centrumban töltöttem egy fél órát az autón, közben elfogyasztottam egy kávét és 100 % töltöttséggel továbbindultam.

A láncfűrész javítását nem vállalta a Budaörsi szerviz, Mert az Einhell nem ad nekik pótalkatrészt. Azt javasolták, hogy vigyem az Einhell szervizbe (Bp. X. Mázsa tér 6.)

A kábelt viszont nem vettem meg ugyanott, mert annál a cégnél, amit Matus úr is ajánlott (öt perccel odébb 3000.- forinttal olcsóbban adták. Most, hogy az otthoni töltés lassan 200.000.- forintba lesz, minden fillér számít.

 
Még egy falra szerelhető négye elosztót is vettem mert a Dömsödi konyhapult fölött állandóan üres dugaszoló aljzat hiány van.

 
Irány Dömsöd.

 
A Szigethalmi hentesnél vettem egy kiló sertéskörmöt és az azonnali éhenhalás ellen egy darab májas hurkát egy sarka kenyérrel és egy almapaprikával.

 
A csengetésre Áron azonnal kaput nyitott. Beszámolt az elvégzett kerti munkákról, de az a tizede sem volt annak, amit kértem. No, nem baj, majd holnap.

 
Feltettem a köröm pörköltöt főni és lementem a Dunára egyet úszni. Áron szívesebben ment a Leventével focizni. Hadd menjen.

 
A Duna vize ennél ne legyen már melegebb. Még éppen elviselhető volt és egy bő félórát úsztam.

 
Kicsit javítgattam a paradicsomok felkötözésén és folytattam a tegnapi fűnyírást.

 
Mire Áron visszaért, már csak a krumplinak kellett még egy kicsit főnie és már tálalható is lett a körömpörkölt, amit kovászos uborkával lakmároztuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése