2017. július 10., hétfő

Medulin


Áron ébresztőjére csak annyira sikerült felébrednem, hogy szóljak: „Áron, légy szíves zárd el az ébresztődet.”
 

Mire magamtól is felébredtem, már 8 óra felé járt az idő. Gyorsan felkaptam magamra valamit és már rohantam a KONZUM-ba. Vettem négy rántott halat, kétszer 10 dkg felvágottat, egy zacskó Chrancsit és egy vekni rozskenyeret.
 

Judit készített reggelit és az útra szendvicseket. Minden fontos dolgot bepakoltunk és indultunk Medulin-ba. Az alig 10 km-es út elején már kapása volt az IGO-t támogató GPS-nek és így könnyen, gyorsan odataláltunk.
 

Találtunk egy viszonylagosan árnyékos parkoló helyet. Gyalog bejártuk a hatalmas jacht- és vitorláskikötőt és meglátogattuk a Medulin gazdasági felvirágoztatását eredményező szélmalmok egyikét.
 

A malmot őrző csajszi bemutatta a malmot működés közben. Minden fontos tudnivalót elmesélt a malomról. Judit csinált is egy fotót, ahol egymást átkarolva vagyok a csajszival, aki búcsúzóul egy kis búzaőrleményt csomagolt és még az email címét is megadta.
 

Onnan a beach strandolható részére sétáltunk. Amikor Áron átöltözött, kérte, hogy ne várjuk meg, majd jön utánunk. A dolog elég reménytelennek látszott (kb. 8000 ember volt a strandon), ezért mondtam, hogy ha véletlenül elkerülnénk egy mást, akkor a camping recepciójánál találkozunk. Mi hárman (Judit, Levi és én) letettük a cuccunkat egy fához és bementünk a nagyon sekély vízbe, ami először Balaton déli partjához hasonlított. 

Amikor a túlsó parton kijöttünk, több helyen kerestük Áront, de hiába. Visszasétáltunk a cuccainkhoz, de ott se volt. Ekkor Levi elment a Recepcióhoz, ahol szintén nem találta Áront.
 

Több óra keresgélés után Judit és Levente továbbmentek a parton, míg végre megtalálták. Amikor jöttek, Judit elmondása szerint háromszor is kérte Áront, hogy az úszószemüvegét akassza a karjára, de hiába. Mire megérkeztek oda, ahol én vártam őket, már nem volt úszószemüveg.

Megettük a szendvicseket és elindultunk hazafelé.
 

A HTC IGO-ja nem volt hajlandó műholdat találni, ezért egész hazáig a táblákra és az emlékezőtehetségünkre voltunk hagyatkozva.
 

Amikor megérkeztünk, Judit feltálalta a sütőben megmelegített rántott halat és azt ettük krumplipürével, uborkával majonézzel.
 

Utána még lementünk a Pulai tengerünkhöz, aminek sokkal kékebb és sokkal tisztább volt a vize, mint a Medulini. Csináltam egy oda-vissza úszást, ami körülbelül egy óra úszás. Ma a tenger egy picit haragosabb volt a szokottnál és nagyon hullámos, de annyira, hogy majdnem lemosott minket a napozó helyünkről.
 

Feljövet összeállítottam a Maros utcai bérlő utalásait és elmaradásait egy Excel táblában, amit tervezek majd Gyöngyinek átküldeni, hogy intézkedjen  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése