2017. július 8., szombat

Félidőben


Hét óra előtt ébredtem és nyitás után már a Konzum-ban vásárolgattam. (újfajta Crunch, sonka, lapsajt és kenyér).

 
Körülbelül most vagyunk a Horvátországi nyaralásunk félidejénél.

 
Judit a jól bevált meleg szendvicseket készítette reggelire, mellette egy tányéron volt a felvágott paradicsom, paprika és a hagyma. Ezeknek a meleg szendvicseknek olyan nagy sikere van, hogy az is lehet, hogy otthon veszünk egy ilyen, könyv alakban behajtható szendvics sütőt.

 
Reggeli után Judit azonnal elindult a partra, én pedig csak egy rövid időre nyitottam ki a gépet és utána már én is rohantam le a tengerre, amíg még csak süt, de nem tűz a nap.

 
Áron ágyban maradt, Levi meg a kütyüjével volt elfoglalva.

 
A parton a kerekes székesek tartottak (nem tudni milyen alkalomból) egy nagy sátras ünnepséget. Ettek, ittak még a kerekes székkel bementek fürdeni a tengerbe is. Felemelő látvány volt az örömködésük és az, hogy nem engedik el magukat. Egy két sakkpartit megnéztem. Némelyikük nagyon ügyesen játszott.

 
Megkínáltak egy nagy adag sült hallal, aminek azért örültem, mert már egy hete ösztökélem a fiúkat, hogy fogjanak halat, úgy ennék egy kis sült halat. Már ott belekóstoltam, de a nagy részét hazavittem, amikor amúgy is mentünk ebédelni.

 
Judit nagy sütés-főzésbe kezdett (csirkecombok és krumplipüré), de egy serpenyőbe beöntve betette a sütőbe a halaimat is. Én mind a kettőből ettem és hozzá kortyoltam egy kis Vranac vöröset.

 
Norci hívott Viber-en. Megbeszéltük, hogy július 20-án éjfélkor landolnak Ferihegyen és én is kimegyek értük. A terv szerint Leó és Arti nálunk fog aludni Gazdagréten.

 

Norcinak felajánlottam, hogy erre a másfél hónapra megkaphatják a Scenicet, vagy rövidebb időre a Nissan Leaf-et, aminek nagyon örült.

 
Később a Lány is hívott, hogy lent vannak Balatonföldváron egy napra a barátaival. Nagyon örülök, hogy a nehéz hét után tud egy kicsit aktívan pihenni. Elmondtam neki a Norciék érkezését és azt is, hogy Arti már tavaly nyár óta emlegeti a chilis-mangós fagylaltot, amit itt ettek, amikor levitte őket fagylaltozni Gazdagréten.

 
Áron és Levi jól elvertek sakkban, majd megfenyegettek, hogy amikor visszajövünk a délutáni úszásból, akkor fogunk Capitaly-zni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése