2017. július 29., szombat

Kábel javítás és a borzas csirkemell


Ha szombat, akkor piac, de azért előtte kiadósan megreggeliztem (Ham and eggs és tejeskávé).

 
Már elmúlt 10 óra mire kijutottam a piacra. Ott találkoztam Levivel, aki megígérte, hogy amikor hazaér átküldi Gyuszi bácsi telefonszámát, akitől megkérdezhetem, hogy tudná-e foglalkoztatni Áront két hétre a malomban.

 
Vettem néhány szem paradicsomot meg újhagymát.

Visszafele beugrottam a gyógyszertárba egy doboz Venotec-ért. A vegyesboltban vettem 10 dkg sajtot és egy fél kiló kenyeret.

 
Még délelőtt hozzáláttam a szalagfűrész kábelének a javításhoz. Nem toldozgattam, hanem egyszerűen kikötöttem a kapcsolóból és levágtam a sérült részt. Úgy láttam, hogy a kábel hossza bőven elbírja az 50 cm vesztességet. Az ép kábelvégek blankolása után kiderült, hogy az öt érből kettő azonos színű (fekete). Miután ezt a kettőt nem tudtam a bekötést illetően beazonosítani, telefonos segítséget kértem Mikus úrtól. Azt mondta semmi probléma kössem be az összeset (a két feketét oda, ahonnan a sérült rész két feketéjét lekötöttem) majd indítsam el a szalagfűrész, és ha véletlenül ellenkező irányban forog, akkor a két fekete bekötését egyszerűen cseréljem fel.

 

Így is tettem és végül minden tökéletesen működött. A dicsekvés mellett, hogy sikerült elhárítanom a hibát, annyit azért meg kell, jegyezzek, ha a Mikus úr mellett teljesítménybérben ebből kellene megélnem, akkor valószínűleg éhen halnék.

 

Emőke lányom segített rábeszélni Áront, hogy hétfőtől menjen el két hétre dolgozni Leventével a helyi malomba. A szervezésben annyit próbáltam szervezni, hogy felhívtam Gyuszi bácsit, de sajnos már betelt a létszám és már Áront nem tudja fogadni.

 

Lassan el kell kezdenem készíteni a „Borzas csirkemell”-et. Áron és Emőke is nagyon szeretik. Nem nagy munka. A kiklopfolt csirkemell szeletek már tegnap óta pácolódnak a fokhagymás tejben. A rétegek nagyon egyszerűek a jénai tálban:

 

Csirkemell (megsózva, borsozva)

Krumpli reszelék (durva reszelőn) Azt hiszem, hogy emiatt nevezik "Borzas"-nak

Paradicsom karikák

Hagyma karikák

Majonéz

Sajtreszelék

180 °C, 30 perc a sütőben.

 
Miután a jénaiba csak négy szelet fért be, a maradék két szeletek kirántottam és be is vacsoráztam.

 
Annyira szorongtam, hogy oda ne égjen, hogy bár időben Kikapcsoltam és kivettem, de amikor a Magyarország – Horvátország vízilabda meccs után lefeküdtem aludni, éjjel 2-kor arra riadtam fel, hogy nem hagytam bekapcsolva a sütőt, benne a csirkemellekkel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése