2017. július 20., csütörtök

Norciék landolnak Ferihegyen


A reggeli locsolást, (de csak a nagy smaragdfánál), még az erős napsütés előtt a szivattyút automatikája elvégzi, én ráérek nyolckor felkelni.

 

Az egyik délelőtti program a Nissan LEAF hátsó ütközéses festéknyom lepolírozása. Egy tíz perces munkával szinte teljesen eltűnt a fekete festéknyom.

 

Utána vettem egy nagy lélegzetet és rendet csináltam az autó csomagtartójába. A téli gumi garnitúrából egyet betettem a csomagtartóba, mert abban a befújós defektjavító készletben nem bízom eléggé.

 

Elmentem a Húsboltba reklamálni, mert nekem azt mondták, hogy ha úgy teszem be a disznósajtot a hűtőbe, hogy levegő is érje, akkor péntekig biztosan megmarad. Reklamáltam, hogy nekem nem maradt meg. Hogy-hogy nem – kérdezte az eladó. Úgy, hogy én már szerdán megettem. Jót nevettek és adott újabb 30 dkg-ot.

 

Egy óra után nem sokkal megérkezett Tóth Dávid a kertész. Meglepődött a kertben látottakon, de azt mondta, szép lassan, fokozatosan rendbe lehet hozni, Az első munkanap augusztus 12. lesz. Két óra kerti munka és utána két óra angolozás, így szól a barter megállapodás.

 

Utána készítettem magamnak a tegnapi krumpli főző léből egy nagyon finom csurgatott tojáslevest. Csak köménymaggal, babérlevéllel, apróra vágott újhagyma szárral, sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagyma zúzalékkal ízesítettem és a tálalás előtt még elkevertem benne egy kevés tejfölt.

 

Délutáni pihenés, majd átmentem Judithoz a Renault Scenic tartalék kulcsáért, mert az még az Adriai úton nála maradt.

 

A szomszéd kertben (felhatalmazással) szedtem a földről egy nylon zacskó körtét és indulás előtt még végeztem egy nagy locsolást.

Mannuskával megbeszéltem, hogy most nem viszem haza, mert holnap amúgyis jövünk vissza.
 

Csak hét óra után indultam útnak. Otthon előbb megvacsoráztattam Áront, majd bekapcsoltam a www.flight24radar.com-ot, hogy megnézzem elindult-e a FR8206 Ryanar járat Norciékkal Bristolból.

 

Áron közben arról értesült Leótól, hogy a gép félóra késéssel fog felszállni.

 

A lényeg, hogy mi a menetrendi érkezéshez igazodva ½ 12-kor indultunk el Ferihegyre. Ádámmal azt beszéltem meg, hogy Ferihegyi repülőtér előtti utolsó SHELL kútnál fogjuk várni a hívását és majd onnan repülőrajttal fogunk érkezni a B2 alsó parkolójába.

 

A várakozás közben még bekaptam egy benzinkutas melegszenyát és Áronnal egy Fantát.

 

½ 1-kor csörgött a telefon. Norcikám közölte, hogy az alsó parkoló külső kanyarjában várnak.

 

Pillanatok alatt ott voltunk és nagy ölelkezésbe kezdtünk a családunk Bristolba kihelyezett hattagú különítményével. Leó nagyon örült Áronnak, de a villanyautót is díjazta. Leó és Arti beültek az autóba. A csomagjaik bőven elfértek a csomagtartóban. A többieket otthagytuk (majd holnap találkozunk) és indultunk Gazdagrétre.

 

Útközben állandóan egymás szavába vágtak. Nem tudtak egymással betelni.

 

Éjjel egy óra körül értünk haza Gazdagrétre. Emőke lányomnál (my night daughter) még égett a villany. A fiúk rögtön betolattak és kezdődött az éjszakai szeánsz.

 

Emőke süteményt vett elő és valamilyen kártyajátékba kezdtek.

 

Én megmostam és feldarabolva megpucoltam néhány körtét és azt vittem át nekik, de lezuhanyoztam és kivonva magam a forgalomból lefeküdtem aludni.

 

Még fél füllel hallottam, amikor a fiúk két óra körül hazatértek, valamit még kotorásztak a hűtőszekrényben, majd ők is lefeküdtek aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése