2017. július 26., szerda

Áront hazaküldtem


Áront nem lehetett reggel 10 óráig se az asztalhoz csalogatni. Kihasználtan az alkalmat és elmentem bevásárolni. Arra kértem, hogy mire visszajövök, rámolja ki a mosogatógépet.

 
Vettem tartós tejeket, szeletelt füstölt tarját és sajtot a reggelihez, a tervezett lecsóhoz pedig vöröshagymát és lecsókolbászt. Még egy fél görögdinnyét is hoztam.

 
Amikor visszaértem még semmi sem történt a mosogatógép körül.

 
Kértem, hogy segítsen behordani a vásárolt dolgokat. A három tartós tejből egyet behozott, mondván, hogy reggelire úgy sem kell több. A többi tejet kint hagyta az autóban, amire tűzött a nap. Végül én hordtam be, mielőtt felforrna az autóban.

 
Reggeli után kérdeztem, hogy tudna-e segíteni a fűnyírásban vagy a gazolásban, de mondta, hogy most nem tud, mert valakivel kapcsolatban van az Interneten.

 
Elkezdtem a füvet nyírni, és amikor már nem nagyon sütött a nap, délután négykor, kérdeztem Áront van-e kedve lejönni velem a Dunára úszni egyet. Mint hat napja egyszer sem, úgy most se volt kedve, mert az Internet. Ekkor elszakadt bennem a cérna. Se tanulás, se olvasás, se segítés, csak az Internet. Határozottan megkértem, hogy menjen haza.

 
Szomorúan egyedül mentem ki a napi úszásomra. Gábor és a Klári ott horgásztak, sütkéreztek. Az unokáik ugráltak a vízbe, Feri szörfözött, én úsztam.

 
Este megmelegítettem magamnak egy nagy tányér csülkös bablevest és utána még néztem a vizes VB-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése