2017. július 18., kedd

Mannával Dömsödre


Reggel a Mannával indultam Dömsödre.

 
Először útba ejtettem az Új Buda Önkormányzat Okmányirodáját, ahol leadtam a kitöltött Életben lét igazoló papíromat, amit hitelesítés után (kb. egy hét múlva) átvehetek és kiküldhetem a német Nyugdíjintézetnek. Nem egy nagy durranás, 80 €/hó amit küldenek, de az Adriai nyaraláskor most is jól jött, amit fel tudtam venni.

 
Onnan a Haller utcába mentem az ELMŰ Hálózati Központjába a dömsödi éjszakai villanyóra 16 A-től 32 A-ra bővítési kérelmemmel. Hamar sorra kerültem és azt mondták, hogy 8 napon belül értesítenek a teendőimről.

 
Manna mind a két alkalommal türelmesen megvárt az autóba,  mivel a felragasztatott szélterelők lehetővé teszik,hogy a bezárt autó összes ablakát 4-5 centit le tudjam ereszteni.

 
Innen már egyenesen Dömsöd volt a cél. Útközben egy kis bevásárlás.

 
Kiskunlacházán tettem 10.000.- forintoz a MOL Green Forensis kártyára, A Bárdi Autó-nál vettem egy T-kulcsot a kerékszereléshez, A festékboltban egy flakkon polírpasztát.

 
Még megálltam a Dömsödi hentesnél disznósajtért és két csirkecombért, a Vegyesboltban pedig vettem újhagymát, krumplit és egy ¼ görögdinnyét.

 
Megérkezve a bázisra Mannának nagy megkönnyebbülés volt, hogy kiengedtem.

 
Ebédre kirántottam a két csirkecombot. A bőrt még a fűszerezés előtt lefejtettem és apróra felvágva kisütöttem csirke töpörtyűnek, a combokat megtűzdeltem fokhagymával és úgy kapta meg a panírt. Készítettem hozzá petrezselymes krumplit és az egészet kovászos uborkával tálaltam.

 
A kertben már olyan nagy a dzsuva, hogy nem bírok vele. Beszéltem egy kertésszel, aki Ráckevén lakik. Felajánlottam neki egy barterszerződést 1 óra kertészkedés 1 óra angolozás. Nagyon tetszett neki az ötlet, azt monda, hogy csütörtökön eljön és megnézi a kertet.

 
Este hét óra után nagy locsolás.

 
Manna nagyon jól érzi magát, ki –be járkál, és néha kéri a jussát.

 
Vacsorára disznósajt, kenyér, újhagyma, paradicsom és egy bögre tej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése