2017. július 3., hétfő

A nyaralás első napja


Nyolckor kivetett az ágy.
 

Judit már serénykedett a szűk konyhában. Kolbászos tojásrántottát készített.
 

Az én feladatom az volt, hogy szerezzek be némi pékárut a reggelihez. A presszó előtt üldögélők idegen nyelv tudása a „kenyér” szóig nem terjedt. Kénytelen voltam elővenni vékonyka horvát szókincsemet (kruh), hogy megtudjam, merre van egy élelmiszerüzlet. 

 Hoztam még egy zacskó crunchi-t is, aminek nagy sikere volt.
 

Közben telefonált Szabolcs és elnézést kért, hogy a múlt havi bért és az egyéb elmaradásait még nem utalta át, de ígérte, hogy azt legkésőbb holnap utalja.

Az öt csillagos szálláshely gagyiságát reményeink szerint a tenger vize fogja kompenzálni.
 

Az idő nagyon kegyes volt a számunkra és a tenger is szuper, de egy sárkány típusú hárpia odajött a mólóra, hogy ez az ő helye és ő ide gyógyulni jött és mi innen menjünk el. Persze mi maradtunk, ő pedig egyfolytában morgott, sőt üvöltött.
 

¾ 2-kor jöttünk be.
 

Judit elkezdte készíteni az ebédet. Levi megkínált egy kupica barackpálinkával. Csirkepörkölt volt ebédre tarhonyával és cseresznyével, utána kávé és sör.
 

A fiúk nem rajongtak az ötletért, de Judit ragaszkodott hozzá, hogy az ebéd után tartsak nekik egy angol órát. Az óra nem volt egy egész óra, csupán 45 perc. A téma a bemutatkozás volt. Utána én lepihentem, ők hárman pedig elmentek focizni.
 

Az apartmanban a wifi jel erőssége néha szinte használhatatlan.

Vacsorára az otthon készült csirkesült, ami után a fiúk még egy kicsit buliztak, de én hamar elaludtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése