2017. július 1., szombat

Áron nem segít


Amikor felébredtem és kimentem a WC-re, hipochondriás tüneteim lettek, ezeket próbáltam elhessegetni, de a rossz ördög folyton előjött: „és ha mégis?” A komplikáció sose jön jókor, de most az utazás előtt egy nappal felettébb nem hiányzik.

 
Áron természetesen nem szeretett volna velem piacozni. Nekem volt némi elképzelésem, hogy a piacon mit kellene venni mára, mit a holnapi útra és esetleg mit az ottani két hétre, de azért jó lett volna, ha Áron velem jön és segít a bevásárlásban. Elhatároztam, hogy nem veszek semmit a reggelihez, érezze Áron, milyen az, amikor nem segít.

 
Útban a piac felé bementem Judithoz. Vittem neki üres tojástartókat és Pongónak némi csontot a tegnapi kövön sült oldalasból.

 
Arra is gondoltam, hogy kapok tőle némi eligazítást, hogy a piacon miket vegyek az útra és az ottani két hétre. Rögtön adott egy kisdoboz kapirgálós tojást, de tudtam, hogy ebből se lesz reggeli.

Leventét arra kértem, hogy kartonpapírból készítsen az eredetivel egyező rendszámtáblát, hátha akkor nem büntetnek meg, hogy nem váltottuk ki a kerékpár szállításhoz előírt szürke rendszámot.

 

Judit csak paradicsomot, paprikát és húsos szalonnaféléket javasolt. Ezen kívül vettem még cellofánt és befőtt tartósító szert és két kiló kristálycukrot, mert azt terveztem, hogy elteszek néhány üveg baracklekvárt a Zsolti bácsi sárgabarackjából, mert Áronnak az a kedvence.

 

A reggelinél robbant a bomba. Én kértem Áront, hogy nekem egyáltalán ne készítsen reggelit és főleg ne azokból a tojásokból, amit Judit az útra adott. Áron mégis azt használta el. Magamnak készítettem két szelet zsíros pirítóst. A felfokozott hangulatban, arra kértem, hogy most azonnal menjen haza, ha ő éjjel egyig tud Internetezni, hogy másnap reggel ne kelljen nekem segíteni, cipekedni, akkor látni sem akarom, menjen haza.

 

Áron el is indult. Ettől kezdve nekem nagyon rossz lett a kedvem.

 

Elkezdtem készíteni a sárgabarack lekvárt. Nem volt könnyű munka és csak nagyon lassan haladtam vele.

 

Később megjelent Judit és Levente. Judit elmondta, hogy Áron benézett hozzájuk és ő is szomorú volt a történtek miatt, ezért Judit és Levente visszacsinálták ezt a cirkuszt.

 

Judit segített nekem a befőzésben, miközben Áron és Levente nagyon szépen kitakarították az autót, sőt elmentek péksüteményért, hogy az úton tudjunk szendvicseket enni.

 

Végül majdnem tíz üveg baracklekvár került a takarók alá.

 

Vacsorára kisütöttem a két-két csirkecombot és megmelegítettem hozzá egy-egy tányér babfőzeléket.

 

Az esti lefekvéskor beállítottam reggel hatra az ébresztőórát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése