2018. május 14., hétfő

balhé


20180514 hétfő

Már ¾ 7-kor menetrendszerűen felébredtem, de Áron csak ½ 8-kor indult el. Úgy öltözött, mintha egy kempingben lenne.

A könyvtári könyv kölcsönzési határideje ma jár le, de mivel sehol nem találom felmentem az oldalukra és mint aki még olvassa online meghosszabbítottam június 11-ig
.
Találtam egy nagyon jó angol tanulós oldalt a neten.

Főleg abban segít, hogy a hallott angol szöveget megértse az kis ember.

Délben  a kis kínaiban ebédeltem.

Délután megint a padlóra kellett feküdnöm, mert a derekam rosszalkodott.

Amikor Áron hazajött, kitört a balhé. Emőke is jól felbosszantotta magát, mert Áron hiába igéri, hogy  rendet fog csinálni a szobájában, ez három hete nem történik meg.

Próbálta elvenni a notebookjának a kábelét, de ez dulakodásba torkollott. Úgy látom, hogy keményebben kell fellépnem. Áron nem tanul nem tart rendet maga körül, azt gondolja, ha itthon megvan mindene, enni és inni kap és mindene be van fizetve, akkor ezt megteheti.

Azután Emőke valamivel kicsit megyőzte arról, hogy ez így nem megy. Megkérte, hogy vigye le a szemetet és főzze meg a vacsorát.
Áron el is kezdte főzni. Sajtos zöldbabfőzelék volt a terv sült sonkával. A főzéskor kellett volna bele só és babérlevél. A só kimaradt, babérlevél pedig nem volt itthon. Már majdnem megpuhult a zöldbab, amikor leszűrve hozzákerült a sajt és ekkor került bele a babérlevél, amit Emőkétől kértem.

A késztermék főtlen és íztelen volt, de nekem ízlett, mert Áron a lelkét is beleadta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése