2018. május 5., szombat

hajvágás


20180505 szombat

Nem sokkal hét óra után ébredtem.

A nagy smaragdfa újabb meglepetést szerzett. Valahol már korábban olvastam, hogy hétévenként virágzik. Hát ez most megtörtént. Gyönyörű nagy harang alakú világos lila virágokat hozott. A legközelebbi virágzására újabb hét évet várnom kell. Időm van.

Úgy kellett elindulnom a piacra, hogy onnan időben érjek Kiskunlacházára, Ákos ugyanis 9-re vár ott a fodrászatában.

Itthon csak egy hideg tejeskávé és már indultam is.

Természetesen Esztikénél kezdtem. Emőkének sniddlinges tehéntúró és magamnak1,5 l frissen fejt tej.

A husosnál, miután megadtam a műlt szombatról maradt 80 forintos tartozásomat, vettem 15 dkg angol szalonnát és próbáltam a palántásnál végigállni a sort, „de látom nem futja már az időből...” (József Attila), ezért megkértem Esztikét, hogy vegyen majd nekem három szép paradicsom palántát és majd egy bő óra múlva mindenért jövök.

Ákoshoz csupán pár perc késéssel értem és azonnal kezelésbe is vett.
10-kor (már az új frizurámmal) vettem át a csomagom és még vettem egy fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost, hogy hazáig éhen ne haljak.

Hazaérve feltettem a tejet forralni és elültettem a három paradicsom palántát.
Találkoztam Z. Palival, aki arra bíztatott, hogy ma is ússzak egy jó nagyot. Mérése szerint a  Duna vizének a hőmérséklete most 23 ⁰C. Ki is próbáltam és egy nagyon jót úsztam.

Már négy óra is elmúlt, mire az ebédre került a sor. Amíg melegedett az ebéd, egy unicum. A paprikáskrumplit és hozzá a jégsalátát napsütésben a terasz lépcsőjén fogyasztottam el.

Később átjött Pali, hogy elmenjünk és kipróbálja az új autót, de erre nem került sor, mert az utcát kátrányozták. A tervezett programból annyi maradt, hogy beült az autóba és mindent meggusztált benne. Még a motorháztetőt is kinyittatta, de az ott látottakból nem értett semmit, mint ahogyan én sem.

Naplemente után hét óra tájban nagy locsolás.

A derekam  romló állapota miatt este megpróbálok egy vékony takarót leterítve a padlón ágyazni magamnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése