2018. május 28., hétfő

Szülinap


20180528 hétfő

Nem kellene lefekvés előtt olyan nehezeket ennem. Megint hülyeségeket álmodtam.

Már majdnem úgy nézett ki, hogy Áron időben elindul a suliba, de nem érezte jól magát, hasmenése volt, ezért azt beszéltük meg, hogy inkább lemegy a dokinénihez. A doktornő valamilyen vírusra gyanakodott, de gyógyszert nem írt fel, viszont késznek mutatkozott, hogy ad az iskolai hiányzásáról igazolást.

Csak szerény reggelit készítettem magamnak, Áronnak pedig csak egy szelet pirítóst.

Nekem is ma kellett mennem felülvizsgálatra, meg is szuratott a doktornő és majd holnap délelőtt kell fehívnom a labor eredmény miatt.
Amikor hazajöttem felvittem a  Dömsödről hozottkaprot Ilinek. Csak a felét vette ki a zacskóból, így a másik fele rám maradt, azt kell majd apróra vágva felporcióznom.

Amikor elkészült a tíz kis csomag kapor, átvittem Emőkének, aki azt mondta, hogy ők este hétkor szeretnének átjönni a szülinapomra tortázkodni.
A CBA-ban nagy csirkeszárnyakat vettem. Először lefejtettem a bőrét és apróra vagdalva megsütöttem töpörtyűnek. A combokat jól befűszereztem, megtűzdeltem fokhagymával és lefedve kezdtem el sütni.

Közben megkértem Áront, hogy szaladjon még le egy zacskó mirelit zöldségkeverékért és hozzon egy nagy tejfölt és majonézt is.

Amíg a csirkecombok lassan sültek, elkészítettem, hozzá a kenőcsöt (tejföl, majonéz, mustár, olíva olaj, só, bors, fokhagyma kipréselve, cékla és egy nyers tojás). A már mind a két oldalán teljesen megsült combokra ráöntöttem a zöldségkeveréket és ezzel együtt lefedve tovább párolódtak.

Emőkéék telefonáltak, hogy csak nyolc után jönnek, mert legurultak Velencére egyet úszni.

Végül este kilenc után toppantak be egy nagy dióhab tortával. Nagyon jó szülinapi vacsora volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése