2018. május 12., szombat

Egy fa helyett két fa


20180512 szombat

Nagy lustálkodás után már 9-kor a piacon voltam. Esztikénél vettem fokhagymás túrót és őrölt piros paprikát, a husosnál pedig angol szalonnát.

Hazaérve először csináltam egy banán turmixot, majd megsütöttem egy szeletet az angol szalonnából és ráütöttem egy tojást.

Notebook, de valamit dolgozni is kellene. Felpakoltam egy sor könyvet az új polcra.  Azután  kimentem a kertbe és a kiskapával elkezdtem gyomlálni. Ezt nem kellett volna. Megint elkezdett fájni a derekam.

Nosza, amúgy is szuper idő van, átöltöztem, hogy lemenjek egyet úszni a Dunában. Nagyon jót úsztam és ettől valamelyest enyhült a derékfájásom. Kifeküdtem a napra (persze nudin), hogy megszáradjak. Manna odajött és mellém feküdt.

Előkészítettem a filézett busát (só, bors, Halak fűszer), hadd érlelődjön.

Folytattam a notebookon az angol leckék letöltését. 

Ez egy dogszazma, hogy ha letöltöm, abból tanulok. Ez kb. annyit ér, mint éjjel a párna alá tett könyv.

A német környezetvédelmi törvényben van egy cikkely: Ha valaki,  - akár a saját kertjében -  ki akar vágni egy fát, azt előtte engedélyeztetni kell.  Ahhoz, hogy az engedélyt megkapja, vállalnia kell, és meg kell jelölnie, hogy a kivágandó fa helyett hol fog ültetni KÉT facsemetét.
Ezt befogom vezetni a letöltéseknél. Ami előtt le szeretnék menteni egy angol leckét, előtte kettőt meg kell tanulnom.

Este, amint lement a nap egy nagy locsolással bíztattam a növényeimet, hogy bátran növekedjenek.

Az előkészített busa szeletek egy részét kisütöttem vacsorára, mellé zacskós rizs és majonéz, a  többit csak bepaníroztam  és mehetett a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése