2018. május 1., kedd

Majális


20180501 kedd

Már ötkor nagy madárcsicsergésre ébredtem.

„Itt van május elseje, énekszó és tánc köszöntse...” előjönnek egy rossz kor jó emlékei.

Gyors reggeli után kimegyek folytatni a karalábé ültetést. Lassan jön a kánikula is, előtte jó lenne befejezni a fűnyírást is.

közben leszerelem az autó tetejéről s csomagtartót, mert már nincs polcanyag szállítás és csak sipol menetközben, hogy jelezze, nőtt a légellenállás.

Andit felhívtam, hogy küldje el a bankszámla számukat, mert Péter öcsémmel azt beszéltük meg, hogy közösen fogjuk állni Judit húgom autójának javítási költségét.

A lusta ember, mint én is, többnyire megismerszik arról is, hogy amikor elkezd egy munkát, akkor nem kitartó és hamar elunja. Itt viszont az a csapda, hogy amikor elkezdtem a válaszfal nagyszoba oldali glettelését, hiába untam meg a felénél, akkor előjött a másik feladat és a lustaság hiába diktálja, hogy most már pihenhetsz, megjelent a másik feladat, hogy a kert alsó traktusában be kellene fejezni a fűnyírást. Majd akkor pihenhetsz (esetleg), ha az is készen van.

Kihasználva, hogy már nem nedves a majdnem térdmagasságú fű, az alsó traktusban is szépen lenyírtam a füvet.

Az új könyvespolcra már majdnem minden könyvet felpakoltam. Ez sem megy egyik prcről a másikra, mert illenék valamilyen szisztematikus rendet követni. Ez esetenként témát, esetleg szerzőt jelent.

A melegítésre feltett csirkepörkölt egy kis online sakkozás miatt majdnem odaégett.

Még a nagy locsolás előtt elgurultam a Dobos ABC-be egy kisüveg Unicumért és egy nagy palack sörért, mert a sok munka mellett már a teljes kiszáradás fenyegetett.

Nagy locsolás, mert holnap este hazamegyünk és ha csak a JóIsten nem,  akkor senki nem locsol.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése