2018. május 20., vasárnap

Cukkini


20180520 vasárnap

Bár Manna már reggel hét óta próbál felkelteni, de én még mindig halasztgatom a felkelést. Amikor már nem csak nyomakszik a fejével, hanem, finoman ugyan, de harapdál is, akkor feladom.

Rohan le a lépcsőn, még odavet egy pillantást a tálkájába, be is kap belőle egy pár falatot, de a fő csapásirány kimenni a szabadba.

Még megkérdezem Áront, hogy Mannát kiengedhetem-e. Áron felvilágosít, hogy persze, mert nem ma megyünk haza, holnap ugyanis Pünkösd hétfő van és nincs suli.

Lassan én is lemegyek és elkezdem készíteni a reggelit. A serpenyőbe apróra darabolt sonka, szalonna, hagyma, a (túl savanyú) maradék lecsó és öt tojás kerül.

Áront hiába hívom, hogy a reggeli tálalva, ő csak nem jön le, mert mint mondta, amikor először szóltam, már belekezdett valamibe az Interneten.

Elkezdtem a gazolást, hogy a konyhakert tudjon növekedni. Áronnak is szóltam, ha van kedve, akkor jöjjön ki segíteni, de nem volt.
Már elmúlt dél, amikor nekiláttam az ebéd készítésének. töltött cukkini sütve volt a terv. Először a tölteléket készítettem el. A fő összetevők: szalonna, sonka, paradicsom, gomba, hagyma, füstölt sajt,  kék sajt, rajta egy csipetnyi só, bors, petrezselyem. Amikor ez már jól megsült, felszeleteltem a cukkinit és tölteléket beletekertem, majd a tepsiben kevés olajon betettem a sütőbe.

Áront megkérdeztem kijönne-e velem egy 20 percet úszni. ha nem, akkor felügyelje a cukkinit, amíg én úszom, nehogy odaégjen.

A Duna vize egy kissé lehült, de a kijelölt távot sikerült leúsznom. Igaz, hogy utána forró zuhanyt kellett vennem, de megérte.

Közben megkértem Áront, hogy terítsen ebédre, de ő este hétig erre nem ért rá. A kései ebéd helyett kimentem locsolni.

Már este nyolc óra, mire a töltött cukkinihoz jutunk. Nem kellett volna megsózni, mert a sonka is meg a kéksajt is egy kicsit sós, de nagyon finom lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése