2018. május 10., csütörtök

Emőke szülinapja


20180510 csütörtök

Hétkor ébredtem, de nyolcig csak a notebookomon keresztül végeztem a dolgaimat.  Áron is felébredt, de mondtam neki, hogy még pihenjen,  iskolai szünet van.

Emőke lányomnak, gondolom az elsők között gratuláltam a szülinapjára.

Később, amikor átjött és átadtam neki egy kisebb szülinapi kiegészítést a korábban adott cserepes petuniához, akkor teljesen meghatódott. A zacskóban egy forgalmi engedély (PAV 311) és egy kocsikulcs volt.

Javasoltam, hogy menjünk le az autóhoz, megmutatnék néhány dolgot, sőt elmehetünk együtt tankolni és akkor András legalább azt is megtapasztalja, hogy hol és hogyan lehet feltölteni az autót.

Amikor beültek (András és Emőke) az autóba, akkor Andrásnak elmondtam a legfontosabbakat. Csak a jobb lábat kell és csak azt szabad használni.

Rögtön láttam, hogy Andrásnak jó érzéke van az átállásra. Az első utunk a Nissan Centrumba vezetett, hogy a 153 km hatótávot egy rövid töltéssel fetornáztuk 200 km közelébe. Amíg az autó töltődött Emőke és én ittunk egy kávét.

Még visszajöttünk Gazdagrétre. Emőke megbeszélte Áronnal, hogy mi ½ 12-kor tudunk indulni Dömsödre, Ők (Emőke és András) pedig elindultak a kis Nissannal a Normafa felé.

Áront tízkor egy meleg szendviccsel ki tudtam csalogatni az ágyából és azt mondta, hogy egy fél óra múlva ő menetkészen lesz, de akkor ma nem csinál rendet a szobájában. Ez 11:30-at jelentett volna. Ehhez képest csak 11:50-re tudtunk elindulni.

A TESCO-ban nagyon hamar végeztünk, pedig még bekaptunk egy fél vödör KFC-s csirkeszárnyat is.

Vettünk egy csík oldalast, hogy majd a kövön megsütjük és egy nagy darab filézett busát, banánt és ültetni való petrezselyem palántát.

Dömsödre érve a forgatókönyv szerint előszőr Mannát engedtük útjára, majd kirámoltunk.
Az első dolgom az volt, hogy elültessem a petrezselyem palántát.

Kihasználva, hogy most már van Type 1 > Type 2 átalakító felkötöttem az autót az éjszakai áramra csatlakoztatott töltőre. Nemsokára már 250 km-t mutatott a hatótáv.
26 ⁰C hőmérséklet mellett hívtam Áront úszni, de ő inkább Internetezett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése