2018. május 30., szerda

Mézes csirke


20180530 szerda

Áront nem volt egyszerű elindítani a suliba, csak reménykedni tudtam, hogy nem fog elkésni. 

Az indulás előtti utolsó pillanatban még megkért, hogy ki tudnám-e nyomtatni azt az űrlapot, amit három hete e-mailen küldött az iskola (a következő tanévi fakultációk és a művészeti tárgyak igényfelmérésére),  hogy mindenki nyomtassa ki és kitöltve, a szülő által is aláírva, legkésőbb május 30-ig adja le az iskolában.

Mondtam Áronnak, hogy én ezt három hete kinyomtattam és szóltam, hogy odatettem a kisszekrényre.

Megkereste és odahozta, hogy akkor most bianco gyorsan írjam alá, majd ő kitölti.

Reggeli után először levittem egy ballon vizet a smaragdfának, majd megrendeltem a www.bookline.hu oldalon az itthon elkeveredett könyvet, hogy pótoljam a könyvtárba.
Visszaigazolásukban úgy tájékoztattak, hogy a megrendelést vették és holnap már átvehető a Rákóczi úti boltjukban.

Amikor Áron hazaért a suliból, elkezdődött a vita-délután. Őt semmire sem lehetett megkérni (vigye le a szemetet, rámolja ki a mosogatógépet, írja fel a vízórák állását), mert Interneteznie kellett.

Kicsit elbizonytalanodtam, hogy ma kellene-e bemennem a Közhelybe segíteni a munkálatokba, de a feljegyzéseimben nem találtam nyomát.

Vacsorára serpenyőben sült mézes csirkeszárnyat terveztem készíteni petrezselymes burgonyával. Le is mentem a CBA-ba és vettem 10 csirkeszárnyat, 1 kg. krumplit, 1 flakon mustárt és egy csomó petrezselymet.

Amíg nagy gonddal elkészítettem a vacsorát, Áron sokadik kérésemre kirámolta a mosogatógépet és felírta a vízórák állását.

Az újdonsült vacsora fenomenálisra sikerült. Emőkének és Áronnak is nagyon ízlett. Befejezésként Áron még felosztotta három részre a megmaradt szülinapi tortát.

Este még le kellett mennem az ATM-ből készpénzt felvenni, mert Áronnak holnap kell befizetnie a júniusi ebédet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése