2018. május 21., hétfő

Kerti munkák


20180521 hétfő

Gábor, mindjárt ½ 10 van és a hasadra süt a nap. Na jó, de ma nincs munkanap, hova siessek. Pünkösd hétfő van.

Az első dolgom az volt, hogy kimenjek megnézni a növényzetet. A konyhakertben a növények meghálálták a itegnapi gazolást, nagyon szépen fejlődnek. Ezen annyira felbuzdultam, hogy kitakarítottam a magonc meggyfa alját is.

Áront csak akkor hívtam le, amikor már készen volt a reggeli, amihez készítettem földieper turmixot is. Utána hiába kértem, hogy a gazt, amit kiszedtem gereblyézze össze és vigye hátra a bióba és ha már arra jár vessen egy pillantást a magonc meggyfára, milyen szépen kitakarítottam, nem tette, mert nem ért rá.

Megjavítottam a kúp alatti dugaszoló aljzatot és felfűrészeltem a leszedett faágakat.

Az új szembe szomszéd átjött és amíg én a kert első felében nyírtam a füvet (ott könnyű), addig ő rendbe tette a hátsó szektorban az őserdőt. Csak az okozott csalódást, hogy amikor mindent befejezett, nem fogadott el semmit.

Áront négy napja arra nem tudom megkérni, hogy a palánták tányérjába öntsön egy pohár vizet.

Még mielőtt az ebéd készítéséhez hozzákezdtem volna, kimentem egy nagyot úszni.

Az ebéd nagy része ( a sajttal, sonkával töltött előre panírozott pulykapogácsák) az Airfriyer-ben készültek. Mellé a krumplipüré egy egyszerű lábosban.

Ebéd után megengedtem magamnak egy kis pihenőt.

Úgy tervezem mindent összepakolni, hogy naplementére menetkészek legyünk és már csak a locsolás maradjon hátra.

Nagyjából így is történt. Nyolc órára hazaértünk. Emőkének az Esztike féle túrón kívül átvittem a krumplipüréből és a pulykapogácsákból egy vacsorára valót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése