2018. szeptember 1., szombat

Áronnak más programja van




Korán ébredtem. Még félálomban átéltem, mintha már tanítottam volna a kórház suliban.

A nyár végérvényesen bejelentette, hogy Finito. Talán lesz még egy kis „Vénasszonyok nyara” vagy ahogyan az angol nevezi „Indian Summer”.

Áron azt írta, hogy nem jön, más programja van. Ha ilyenhosszú ideig nem jön le Dömsödre, akkor  a bázis számomra is elveszti a korábbi fényét. Csak azért, hogy meglocsoljak, lenyírjam a füvet, felszedjem a lehullott gyümölcsöt, esetleg vigyek át csontot a Pongónak nem nagy vonzerő.
 
Lassan elindultam a piacra, de visszafogtam magam, mert Áron nincs itt, Cirkó (B. István) pedig bejelentette, hogy nekik ne készülődjek ebéddel, mert csak délután jönnek és csak egy kicsit beszélgetni.

A piacon csak zöldséges túrót vettem Esztikénél, mert vasárnap jön haza a lány. Azonban felfedeztem egy kimondott állateledel boltot. Vettem is a Mannának egy kiló 340-est. Kíváncsi vagyok, hogy fog-e  neki ízleni.

Hazaérve az első szava az volt: „Mit hoztál nekem?” Ki is töltöttem egy keveset a tálkájába, de nem volt nyerő. Nem baj Mannuska, megértettem, megígérem, hogy ilyet nem fogok venni máskor, de az is biztos, hogy amíg ez el nem fogy, addig nem kapsz mást.

Majd még megpróbálok egy kicsit ügyeskedni. Összekeverem egy kis nedves kajával, de más nincs.

Délután átmentem Judithoz.

Pongónak és a másik kiskutyának vittem csontokat.
Juditnak vittem a TESCO Vásárló kártyához anyagokat és elmondtam, hogy neki szerintem milenne a jó megoldás. Judit főzött egy finom kávét.
 
Még naplemente előtt elmentem a Dunára egyet úszni. Nem mintha testem lelkem kívánta volna a lehült időben a még inkább hűvös vizet, de azt mégsem írhatom a napló jegyzeteimbe, hogy szeptember elsején már lusta vagyok úszni.

Elővettem az ALDI féle pizzát és bekapcsoltam a sütőt 180 ⁰C-ra. Reszeltem egy nagy darab sajtot. Rádaraboltam a pizzára a kertből egy paradicsomot és egy csípős paprikát, majd mielőtt betettem volna a sütőbe, ráöntöttem a sajtreszeléket.

Már mindjárt hét óra van, eljött a locsolás ideje. Amíg a pizza sült meglocsoltam.
A készre sült pizza felét belakmároztam, a másik felét hazaviszem Áronnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése