20180908 szombat
½ 10-ig lustálkodás, utána piac.
Vettünk zöldséges túrót Emőkének, újhagymát, tojást, tököt, kaprot,
sütnivaló sonkát, nagy üveg Colát ( a szembe szomszédnak, amiért megszabadított
a ház elé lerakott törött katódsugárcsőtől). Végül vettem két szelet csontos
tarját és hozzá fűszereket a húsosnál.
Áron megígérte, hogy ő fogja elkészíteni a reggelit. Hogy segítsek
neki, minden alapanyagot (sonka, gomba, vöröshagyma, újhagyma,paradicsom, paprika) előkészítettem, hogy már csak be kelljen dobni a
serpenyőbe, de a reggeli (már dél is elmúlt) csak nem akart készülni, egészen addig, amíg be nem
jelentettem, hogy akkor elmegyek az étterembe reggelizni.
Utána már gyorsan elkészült, nagyon finom lett és Áron fel is
tálalta.
Pihenéskép hagytam Internetezni.
Öt óra után arra gondoltam, mi lenne, ha elkezdeném az ebéd,
illetve a vacsora elkészítését. A két szelet tarja már be van fűszerezve és
pácolva, a hűtőben várja a sorát.
A tökfőzelék autentikus elkészítését a nosalty oldalról
kívántam lepuskázni.
Mostantól nem csak arra fogok hagyatkozni, hogy mit írnak,
mennyi az elkészítési idő, hanem arra
is, hogy hány soros az elkészítési javaslat.
Áron profi módon elkészítette a tüzet a kő alatt, én meg
elkezdtem sütni rajta a bepácolt tarja szeleteket.
Este hétkor bekapcsolt a szivattyú és amíg én locsoltam,
Áron megterített.
Nagyon finom lett a kövön sült tarja a tejfölös,kapros tökfőzelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése