2018. szeptember 24., hétfő

lomizás


20180924 hétfő

Áron ¼ 8 után indult, levette a (péntek óta a hűtőben pihent) tízóraiját a kilincsről, de csak félig tudott rendet csinálni a szobájában. Rám hagyta a döntést, ennek milyen szigorú következményei legyenek.

Odakint nagyon lehűlt a levegő. Ma a maximális hőmérséklet 15 ⁰C lesz. Ezen felül úgy fújt a szél, hogy félő, hogy maga a smaragdfát körülölelő kaloda fogja ketté törni a smaragdfát. B. Pali le is szólt telefonon, hogy csináljak valamit, mert a nagy szél miatt a smaragdfánknak hamarosan annyi.

Gyorsan készítettem egy reggelit, majd lementem és megnéztem, mit tehetek a smaragdfa érdekében. Végül azt a megoldást találtam a lehető legjobbnak, hogy a szél elleni oldalra a kalodának támasztottam két elég súlyos raklapot.
   
Susánszky Évának már régóta ígérem, hogy meg fogom látogatni és ha tudom, akkor megszabadítom egy-két kidobásra ítélt holmijától. Ma eljött a pillanat, hogy erre is ráértem délelőtt.

Felhívtam Évát és mondtam neki, ha nem alkalmatlan, akkor most oda tudnék menni.
Egy fél óra múlva már ott is voltam. Elsőre csak két cuccot lomiztam ki neki. Az egyik egy AM/FM rádió volt CD lejátszóval, a másik egy VHS író/olvasó volt. 

A rádióval kapcsolatban azt mondta, hogy helyette egy olyant szeretne venni és ebben segítsek, amelyiken az adókat lehet programozni és amelyik tud Compact kazettát lejátszani. Felajánlottam, hogy  most azonnal menjünk el a Media Marktba és vegyünk egyet, de a kazetta lejátszóról lebeszéltem és helyette a kedvenc kazettáit inkább digitalizáltassa.

Megvettük a CD lejátszós rádiót és még egy 1 TB-s külső merevlemezt is, mert az asztali számítógépéről szeretne lementeniállományokat (főleg fotókat),mielőtt az is kiselejtezné. 

A rádiót ahogy hazavittem Évát, üzembehelyeztem és kívánságára be is programoztam neki a Klubrádiót.

Mire hazaértem, Áron már itthon volt és azt ígérte, ma be fogja fejezni a rendcsinálást.

Este nagyon élveztem az angol hangoskönyv olvasást. Néha már olyan simán megy, mint kés a vajban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése