2018. szeptember 15., szombat

Egyre hűvösebb az ősz


20180915 szombat

Arra ébredtem, hogy Manna mellettem alszik.Nagyon hálás az új kaja miatt.

Már 9-re kiértem a piacra. Esztikétől fokhagymás snidlinges túrót vettem.

Közben egy magát románnak valló megint lenyúlt a kerámiás késkészletével. Elhatároztam, hogy legközelebb a határozott „nem” mellett még rendőrt is hívok az erőszakosságuk miatt.

Vettem még néhány szelet sütni való sonkát, egy pár szem bogyiszlói paprikát és kenyeret.

Hazaérve elkészítettem a reggelit és mivel még mára is nyári napot ígért az idő, a kúp alatt reggeliztem.

A mai jó hír, hogy meglett a szemüvegemből kiesett lencse. Azt tervezem, hogy azt most már nem csak visszaszerelem, de be is fogom ragasztani a keretbe.

Dél körül feltettem a körömpörköltöt főni, ami most nem körömből, hanem egy csont nélküli.  csülökből készült. Egy fél óra fővés után beletettem néhány szem meghámozott, felkockázott krumplit.

Gondoltam, hadd főjön nyugodtan, addig kimegyek egyet úszni.  A nap még sütött, de már nem olyan nyáriasan. A levegő is hűvösebbre fordult, a víz meg kimondottan hideg volt. A folyó is dél felé áramlott és a szél is arra fújt, így azután lefelé még ment az úszás, de visszafele két-három stégnyi után feladtam és kimászva, inkább gyalog tettem meg az utat.

Találkoztam Pista bácsi fiával és most kondoleáltam neki, mivel a szerdai temetésre nem tudtam elmenni.

A körömpörkölt előtt egy kupica unicum, mellé pedig tálaltam kovászos uborkát is.

Ebéd után lepihentem egy kicsit és csak a hét órai locsoláskor mentem ki. Most már egyre kevésbé van a növényzetnek szüksége a locsolásra, olyannyira, hogy a reggel hét órai programozott locsolást ki is kapcsoltam. A legközelebbi komolyabb program a dió szedés és a két szülinapi torta elkészítése lesz.

Emőkével viberen keresztül kommunikáltam, de mint mondta, Áronnak eddig nem sikerült rendet csinálnia a szobájában.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése