2018. szeptember 17., hétfő

Rend van Áron szobájában


20180917 hétfő

Ahogy reggel mentem ki a fürdőszobába, bepillantottam Áron szobájába és azt láttam, hogy csoda történt, bár a háttérben inkább Emőkére gyanakszom. Áron úgy indult el, hogy a rendetlenség nagyját felszámolta és most nagyjából, de csak nagyjából rend van. Ettől nagyon megnyugodtam. Armistice (francia) fegyverszünet. 

Ez engem is arra sarkal, hogy kicsit sepregessek a magam házatáján.

A következő jó hír, hogy megjött a drón. Ez lesz a jutalom Áronnak a rendcsinálásért, bár a rendet jutalmak nélkül is illik fenntartani. A drónnal, ha sikerül összerakni és beüzemelni, akkor  biztosan nagyon jókat fogunk tudni játszani. Rögtön írok is a Tósa Sanyinak, elvégre én csak gépjárműmérnök vagyok, ő meg repülőgépmérnök és mellesleg vadászpilóta.

Talán a Renault Scenic eladása is megoldódik, bár nagyon alacsony áron, de ha elmegy, akkor legalább nem nyomaszt tovább. Már szinte az is csoda, hogy ebben a diesel ellenes közhangulatban egyáltalán el lehetett adni.

Most lemegyek, leviszem a törzskönyvét és kifizetem az eszétikai rendbehozást.

Ebédre  megettem az egyik doboz körömpörkölt felét.

Megrendeltem a Bookline-ban Stefikének a Dumas: Három testőr c. angolnyelvű könnyített (Penguin Readers) könyvet.

Azt vajon melyik ősömtől örököltem, hogy semmit nem szabad csak úgy kidobni, mindennek legyen felhasználási helye. Ma az ebédhez feldarabolt csípős paprikának a testét szeletelve megettem, a magjait eltettem, jó lesz majd a palántázáshoz, a torzsája meg bekerült a bió zacskóba.

Áront nem terrorizáltam különösen, hogy ne Internetezzen, de este nyolc után már halkan megkérdeztem, hogy áll az iskolai dolgaival és kértem, hogy 9-10 óra után már kapcsoljon ki minden eszközt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése