2018. október 24., szerda

Alkohol


20181024 szerda

A lustálkodás nem tartott sokáig. Gondoltam, egy kicsit felkészülök a mai brushup-ra. Elkezdtem olvasni a könyvet (Doris Pilkingtone Garimara: Rabbit-Proof Fence) és egyszerűen élveztem, hogy megy. Alig kellett néha a szótárhoz fordulnom.

Azután lementem a CBA-ba, hogy vegyek valamit reggelire, no meg egy borotvahabot, mert ilyen egyhetes szőrzettel mégsem jelenhetek meg a brushupon. A vacsorához vettem egy közepes méretű csirkecombot és a tegnap elfogyott unikumot is pótolni kellett.

Főtt debreceni lett a reggeli friss kenyérrel, mustárral. Sajnos kávé csak az a coffeinmentes volt itthon, aminek még az íze sem az igazi.

Az előre szeletelt kiló friss kenyérnek a felét átvittem Emőkének, nehogy rámpenészedjen.

A készülést a Clockwise-ból kapott házifeladattal folytattam. Már mindenki azon mosolyog, hogy én sosem csinálom meg a Homework-ot. Hát ennek most vége. Megcsinálom.

Kettő előtt még meg is borotválkoztam. Még az is lehet, hogy egyszer megjavulok.

½ 3-kor indultam a KÖZHELY-be. 

Egyre jobban élvezem ezt a két és fél órát, amit szerdánként ott töltök és nagyon hasznosnak érzem azokat a dolgokat, amiket az angolban Katietől és Larrytől tanulok. A legtöbbjét az angol tanításbab is szoktam hasznosítani.

Hazaérve az első, hogy bekapok egy kupica unikumot.

½ 7 körül elkezdem készíteni a vacsorát. Felteszek néhány szem krumplit főni, majd beirdalom a csirkecombot. Következik a fűszerezés (só, bors, szárnyas fűszerkeverék) és mindennek a tetején bekenegetem mustárral.

Közben fel sem tűnik, hogy minden fázisnál leküldök egy újabb kupica unikumot. 

Meghámozom a hajastól  megfőtt krumplit és gondosan belekarikázom a serpenyőbe. Még arra is emlékszem, hogy idővel mindent megforgattam és végül kiszedtem egy tányérra.

Többre nem. innen filmszakadás.

Éjjel 2-kor arra ébredek, hogy szomjas vagyok. Kimegyek a konyhába.A tányér üres, mellette két lerágott csont. Kár, hogy arra sem emlékszem, hogy megettem volna vacsorát. Nagy kár, pedig biztosan finom volt.

Ez már egy figyelmeztetés.

Ehhez hasonló eset már korábban is előfordult. Érzem,hogy eljött a pillanat, hogy ez ellen valamit tennem kell. Fel is mentem a netre és próbáltam körbrjárni a problémát. Annyi  rögtön kiderült, hogy elhatározásra és nagy akaraterőre  van szükség.  Még Dr. K. Zsuzsinak is írtam.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése