2018. október 18., csütörtök

K.Pali és E.Éva


20181018 csütörtök

Már 8 előtt felébredtem, de 9-ig csak lustálkodás és egy kis Duolingo.

A mosógépszerelő délelőtti látogatását próbálom elhalasztani, mert nekem 11 körül el kellene indulnom a német brushupra. Már 9 óra van, de még nem jött össze a kapcsolat.

Amikor megjött a szerelő, megnyugtatott, hogy 11-re készen lesz és én elfogok tudni indulni.

A munkát nem tudta ugyan befejezni, de a biztonság kevéért előleg címén lenyúlt 5.000.- forintra, azzal, hogy majd este hív, hogy mikor tudja a javítást folytatni.
 
El is indultam (szerintem) időben, de mint kiderült, a német nem 11:30-kor kezdődött, hanem 10:30-kor. Zsuzsa és a többiek is megbocsátották a majdnem egy órás késésemet. Ettől eltekintve a velük töltött idő nagyon jó volt.

Onnan eljövet a Nissan Centrumba mentem tölteni az autót. 90 %-ig töltöttem, de már ott beírtam a navigációba K. Paliék címét. Fel is hívtam őket, hogy nem zavarnék-e, ha délután meglátogatnám őket.  Nagyon örülnének és várnak.

Az Eleven Centernél beparkoltam, mert volt egy rövid elintéznivalóm a Budapest Bankban és mivel E. Évának éppen ma van a születésnapja, gondoltam nem illik üres kézzel beállítani vettem egy szép szál virágot.

Paliék nem sokkal a Gazdagrét fölött egy gyönyörűen berendezett szép  házban laknak. Nagyon jó volt velük újra találkozni. Nem tudom megmondani, hogy mikor láttam őket utóljára, de még az is lehet, hogy több mint húsz éve. Azóta ők sem lettek sokkal fiatalabbak.

Kölcsönösen nagy beszámolókba kezdtünk. Éva még egy üveg bort is ki akart nyitni, de tudtam, hogy ha azt is megengedem, akkor ott alszom.

Búcsúzóul még megmutattam Palinak a Nissan LEAF-et, mert szeretném rábeszélni, hogy a következő autójuk elektromos legyen.  Évának mondtam, hogy a sós sütemény, amit sütött, olyan finom volt, hogy hamarosan újra jövök.

Hazaérve a tegnapi konyhai sikereken felbuzdulva, megint egy nagy lapát csirkecombot vettem farrésszel, szinte nem is értem, hogy mitől olyan olcsón. A két részre végható comb összese 192.- forint. Én ezt beírdalva, befűszerezve (só, bors, sültcsirke fűszer, mustár) két személyre bőséges vacsora egy pár szem főtt kumplival. Ez egy közepes minősítésű étteremben 2 x 1800.- forint. 

Norcikám nyugtázta a megérkezett diótortát és közölte, hogy nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése