2019. szeptember 20., péntek

Áron elutazik, Manna elbújik


Én már 6-kor felébredtem, hogy Áron rendben menjen az iskolába, úgy, hogy vigye magával az osztálykirándulásra is az összecsomagolt dolgait.

Hét óra után Áront is felébresztettem, hogy időben induljon. Kérte, hogy utaljak át a számlájára 15.000.- forintot. Utaltam 12-én, 16-án és akkor utalok ma is.
Pizsu ehhez azt fűzte, hogy ha mindig így teszek, akkor azt rosszul teszem, mert akkor Áron sose fogja megtanulni a pénz értékét.

Még megvártam, hogy Áron hazaérjen a suliból és csak utána indulunk el Mannával.

Áron, ahogy hazaért már ment is a Kelenföldi pályaudvarra.

Mannát nem volt egyszerű előkeríteni, elbújt. Nem is értettem. Eddig mindig tudta, hogy itt az ideje menni Dömsödre és néha már azzal sürgetett, hogy bemászott a hordozókájába. Nem izgatom magam, legfeljebb kiteszem az előkertbe.

Levittem a cuccokat az autóba, búcsúzóul vittem egy balon vizet a smaragdfának és mire visszatértem Manna ott feküdt az Áron ágyán, mint aki azt mondja: „Ne izgulj, az előbb csak vicceltem. Mehetünk.”

-          Manna ez az egy órás bújócska azért volt hülyeség, mert lehet, hogy emiatt sötétedés után kell majd megtennünk az út egy részét.
á
A TESCO-ban először visszadobáltuk a PET palackokat és utána immáron meggazdagodva sok mindent vettem. Tejeket, tigris cipót, disznósajtot, főtt füstölt tarját, paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, tojást és juhtúrót a kőrözötthöz és a köröm pörkölthöz sertéslábszárat. Vettem még cserepes bazsalikomot, majonézt és mozarellát és persze Mannának egy doboz macskakaját. Az unikum és a sör sem maradt ki.

A sok kajára gondolva megéheztem és vettem magamnak a KFC-nél egy 5 csirke szárnyas menüt.
Az út második felét valóban reflektorokkal szemben kellett megtennünk és én még a kedvenc kajájával kényeztetem a Mannát.

Na, mindegy, fő az, hogy épségben leértünk. 

Áron vajon hol tart a csapatával? Már hiányzik.

Manna elindult kirándulni én pedig egy stampedli unikum után nekikezdtem a főzőcskézésnek. 

Két vonalon haladt a dolog:
Csülkös paprikás krumpli és Insalata Caprese.

A legalacsonyabb fokozatra kapcsolva a platnit felmentem lepihenni.

Egyszer csak arra ébredtem, hogy te Jó Isten! Odalent biztosan már minden szénné égett, csoda, hogy a ház nem égett le, de nem. Minden a legnagyobb rendben.

A frissen készült, de még forró paprikás krumpliból kimertem egy tálkába magamnak, mellé kovászos uborkát tálaltam és mielőtt hozzákezdtem volna vacsorázni, beengedtem Mannát és neki is tálaltam a kedvenc kajájából.

Vacsora, utána egy pohár sör, fürdés és lepihentem.     




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése