2019. szeptember 1., vasárnap

Egy kis hazajövet


20190901 vasárnap
8 óra van. Ezzel a szép Petőfi verssel érdemes kezdeni a napot.
A nap süt. Lemegyek és készítek magamnak reggelit.
Közben elolvastam a legfrissebb híreket, amiken jól felbosszantottam magam, pedig Emőke lányom megtiltotta, hogy híreket olvassak. Azt mondta, hogy helyette kertészkedjek, sétáljak, napozzak, ússzak, hallgassak zenét vagy a madarak csicsergését, és ha mindenképpen olvasni szeretnék, akkor inkább klasszikusokat.
Utoljára 70 évvel ezelőtt Rákosi Mátyás diktatúrájának idején születhettek ilyen törvények.

https://www.tv2-most.me/2019/08/ader-janos-alairta-az-uj-torveny.html

A kontraszelekció lényege akkor is az volt, hogy nem a rátermettség, nem a tehetség számított, hanem az, hogy ki a párttag.

A reggeli fokhagymás vajas pirítós, rajta sertés párizsi saját termésű paradicsommal és csípős paprikával, utána tejeskávé.

Hallom, hogy a szomszéd telken elkezdték nyírni a füvet és a gazt, ahogyan ígérték Zoli bácsi mentorai. Át is mentem, hátha meg tudom beszélni vele a másik telken is a fűnyírást, de nem sikerült, mert az ember Zebegényben lakik, egész héten dolgozik és nem vállal fűnyírást, mert a hétvégeken építi a házát Zebegényben.

Felhívtam Tósa Sanyit, hogy érdeklődjek a hogyléte felől. Eladta a lakását és október 1.-től bevonul a Gyömrőn üzemeltetett Idősek otthonába. Nálam fiatalabb pár hónappal.

Elmúlt dél, itt az ideje, hogy leússzam a napi előírt távot. Indulás előtt még meghívott a fűkaszás ember egy gyümölcsszedésre, mert mint mondta, az mind a kettőnknek jól jönne, én tudnék miből pálinkát főzetni, neki meg nem fröcskölne a szemébe a fűkaszából a gyümölcs.

Az úszás nagyon finom volt, az idő fenséges.

Emőke lányom írt, hogy nincs jól, kapott egy kis hőgutát. Azt írtam neki, szarok az egész kertészetre, hagyja ott őket és jöjjön haza.

Engem a fűkaszás ember behozott a Kálvin térig, onnan M4-es metróval és a 8 E busszal jöttem haza.

Norcival azt beszéltem meg, hogy holnap este hozza vissza az autót.

Ma este még veszek fel 15 pénzt, mert Áronnak tönkrement az iskolatáskája és a zsebszámoló gépe.

Hoztam fel három nagy szelet pizzát. Áron tett rá kolbászkarikákat, reszelt sajtot és meggrillezte. Nagyon finom lett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése