2019. augusztus 31., szombat

Újra biciklin


Mielőtt elindulnék biciklivel a piacra, készítek egy kis reggelit. Fokhagymás vajas pirítóson egy szelet párizsi, amihez a konyhakertből hozok egy frissen leszakított paradicsomot és egy csípős paprikát. Utána az elmaradhatatlan bögre tejeskávé.

Amíg én megjárom a piacot, töltődik egy nagy (2242 MB) file. The Scarecrow of Oz. (Óz madárijesztője.)

A biciklivel való indulás sem volt egy egyszerű menet. Már az is problémás volt, hogy a három bicikliből a leghátsót, hogyan lehet a rendetlenségen átverekedve kihozni az istállóból. Utána nem csak az derült ki, hogy mindkét kereke le van eresztve, de az is, hogy a pumpa, amit sikerült megtalálnom, az hasznavehetetlen.

De „Azért vannak a jó barátok” (Máté Péter), hogy Bénitől kérjek egy pumpát amivel két perc alatt felfújtam a bringa mindkét kerekét.

Azért megéreztem, hogy az autó mennyire elkényeztetett és mivel most nincs, bringával kell mennem, de nem árt egy kis testmozgás.

A piac már bezárt és a zöldségüzlet is tervezte, hogy bezár, de utoljára még adott nekem egy kiló krumplit. Az ital diszkont-ban vettem egy 1,5 literes sört és egy 0,5 literes unikumot. Mindezt a bringa csomagtartójára tettem és hazakerekeztem.

Elindítottam egy letöltést.

Már ½ 4 fele járt, a nap még erősen sütött, amikor lementem a Dunára úszni.

A víz hőmérséklete kellemes volt, de már lehetett rajta érezni, hogy itt a nyár vége, mert kezd poshadni. Én minden esetre leúsztam a napi penzumot.

Azután jött a villanyóra leolvasó. Én is leolvastam az oda-vissza játszó villanyórát, mert regisztrálom, hogy tudjam, a napelem hogyan tejesít. Újabban kevesebbet termel, mint amennyit fogyasztunk.

Az olasz tanulást egy magasabb fokozatra kapcsoltam. Mostantól nem csak a Duolingo-n megy a tanulás, hanem Scsaurszki Anna http://www.olasz-nyelvlecke.hu oldalán is.

½ 7-kor lemegyek és készítek a zöldséges csirkecombhoz petrezselymes krumplit.

8-ra már az egész vacsorai ceremónia befejeződik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése