2019. augusztus 9., péntek

megjött a roller


Korán ébredtem.

A reggelihez leszedtem két paradicsomot és már el is kezdtem készíteni az Insalata Caprese-t, amikor beállított P.né Matild férje és kérte, hogy amikor végeztem a főzőcskével, akkor menjek át egy-két dolgot megbeszélni.

Már be is fejeztem a saláta készítést és átmentem.

Ők már nagyban pakolásztak a Zoli bácsi cuccai között. Engem nagyok érdekelt Zoli bácsi hogyléte, de Matild legfontosabb problémája az volt, hogy mikor kaphatja vissza az egy hónapnyi kaucióját.

Nekem nem volt kellemes a beszélgetés és megkönnyebbültem, amikor elhagytam őket.

Onnan átmentem a Béniékhez, akiknek a társasága egy felüdülés volt. Bénit megnyugtattam, hogy ha őt ez aggasztja, akkor a kis ház felszabadulása után nem fogok új bérlővel tárgyalni.

Ebédre megmelegítettem a hűtőből kivett rántott csirke szárnyakat és azt ettem az új salátával.

Felhívtam Mérei doktornőt, hogy írjon fel nekem bizonyos recepteket.

Amikor elindultam hazafelé, benéztem a gyógyszertárba és bemutatva a TAJ kártyámat, örömmel tapasztaltam, hogy az Interneten keresztül már meg is érkeztek a receptjeim. Ha lassan is, de halad ez az ország.

Az már egy másik kérdés, hogy egy fél éve csak 960.- forint volt ez a gyógyszer csomag, ami most 1320.- forint.   Hol találkozik a 2,7 %-os nyugdíj emelés a gyógyszer 40 %-os áremelkedésével.

Hazaérve nagy csomag várt, amit Áron vett át. Megjött a Xiaomi M 365 elektromos roller Szállítási költség, vám és ÁFA nélkül. Áron segített felbontani a csomagrészeket és rögtön föltette a rollert töltőre is.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése