2019. augusztus 18., vasárnap

Útban hazafelé


A nap a reggelivel kezdődött. Nem tudtam ellenállni a sok finomságnak.
Az első egy csésze kávé és egy juice.

Többször megfordultam a svéd asztal és az én asztalom között. Az első forduló szerényen egy ruszli volt hagymával és leöntve krémes joghurttal.  Utána jöhettek a vastagabb fogások, mint a sonka két tükörtojással hozzá görög saláta. 

Közben készítettem magamnak a haza útra is néhány (sonkás, császárszalonnás, kolbászos) szendvicset, amikben többféle lapsajt is helyet kapott. Ezeket gondosan szalvétákba csomagolva tettem el.

Kezdődhetett az úszás, fürdőzés és napozás. Közben Zsuzsi vetetett velem egy új fürdőnadrágot és a régit kidobta.

Az egyik gyógymedencében Jozsóval kaptunk egy úszó sakkészletet. A két parti eredménye 1,5 - 0.5 lett.

Már ezen a második napon kiderült, hogy mennyire jót tesz nekem ez a gyógyvíz. Egyenesebb és stabilabb a járásom, egyszer se volt fájdalmas a mozdulat.

A szálloda a közelgő augusztus 20-i ünnepekre való tekintettel minden szállóvendéget meghívott egy szabadtéri grill partira. Ott én szerényen csak hotdog-ot mustárral és fokhagymás tejfölös lángost ettem, és hozzá sok pohár Cabernet Savignon-t ittam, amit legtöbbször Jozsó hozott az árnyékot adó asztalhoz.

Az asztalunknál cseh vendégekkel elegyedtem szóba. Jól beszéltek németül és az érdekelte őket, hogy mi magyarok mit ünneplünk Augusztus 20-án.

Elmenet Jozsó hozott még egy dogibag-et nekem az útra.

A grill ebéd után függőágyas lazulás következett. Stefike csak úgy ülhetett le a függőágyam mellé, ha lehozza a német tankönyvét és németezünk. Nagyon jó és szerinte is hasznos másfél óra volt. Kérdezte is, hogy majd Budapesten is jöhet-e hozzám tanulni.

Úgy terveztem, hogy ma indulok haza. Jozsó pontosan megtervezte az utamat, úgy, hogy legkésőbb ½ 10-re Kelenföldre érjek. Szerinte ehhez még bőven van időnk úszkálni és fürdőzni.

½ 6-kor kezdődött a készülődés.

Átöltöztem, összecsomagoltam és mindenkitől elbúcsúztam.

Leadtam a fürdőköpenyt, a törülközőt és kijelentkeztem a recepción.

Jozsó elkísért a helyközi buszig és tőle is elbúcsúztam.

A GYESEV elvitt Szombathelyig, ahol megvettem a 680.- forintos helyjegyet és felszálltam a 19:17-kor induló vonatra. A szerelvény a terv szerint 20:32-kor érkezik Kelenföldre.

A vonaton olvasgattam, megettem a szendvicsek egy részét és időnként megnéztem, hogy mennyi az idő.

Pontosan érkeztünk Kelenföldre, ahonnan a 8E busszal este 10-re már otthon voltam.

Otthon csak kosz és rendetlenség várt, mert mint Áron mondta, beszélt telefonon Zsuzsival . aki azt mondta, hogy csak holnap érkezem.

Egy unikum és lefekvés.     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése