2019. augusztus 7., szerda

Az istálló vízmentesítése



Hatkor ébredtem, de a lustálkodás folytatódik.

Az index.hu hírportál számomra egyre olvashatatlanabb. Valószínű, hogy a többi hírportál is ilyen, de azokat nem ismerem.

Annyi borzasztó dolog történik nap mint nap a világban, de az számomra alig érthető, hogy a hírportálok csak akkor érzik magukat működőképesnek, ha ezekből a hírekből kiválasztják a  legborzasztóbbakat és csak azokat közlik.

Örülök, hogy eddig intenzíven töltöttem le az angol anyagokat, mert mostanra már három, korábban lehetséges módszer is megszűnt működni. Amíg nem találok megoldást, addig a videóknak csak az URL címeit mentem el.

Reggelire sül az abált szalonna rajta hagyma paradicsom és egy tojás, mellé kínai csípős káposztasaláta, pirítós és tejeskávé.

Utána már könnyebben megy egy kis olasz duolingó.

Egy pici kerti munka.

Elővettem a mélyhűtő ládából (feliratozás nélkül úgy láttam) egy doboz zöldséges csirkelevest és annak a felét ettem meg az elmaradt ebédre.  

A délutáni program, hogy alaposabban megvizsgáljam, miért úszik az egész istálló, amikor a bekapcsolt szivattyúval locsolok. 

Kiderült, a légtelenítőn keresztül azért jön vissza a rengeteg víz, mert a golyós szelep, amikor én azt gondolom, hogy el van zárva nem zár el teljesen.

A feladat adott volt, a golyós szelep helyére be kellett iktatni egy másik közdarabot, amiben van elzáró csap is. Hosszú macerás munka volt, de végül megoldódott.

Hogy a siker teljes legyen, rögtön végeztem egy nagy locsolást. Az esti egyórás locsolás alatt egyetlen csepp víz nem jött vissza.

A vacsora már nagyon snassz volt. Ugyancsak a mélyhűtőből vettem elő két szelet panírozott, szilvával töltött csirkemellet és azt sütöttem meg a merülő fritőzben egy kis elősütött krumplival. 

A salátával együtt olyan sok lett, hogy a másodikat vissza kellett tennem a hűtőbe. Nagyon sajnálom, hogy Áron nincs itt, élvezné ezt a kaját, amúgy meg nagyon hiányzik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése