2019. augusztus 20., kedd

Augusztus 20 ünnep


8 óra után ébredtem.

Néhány levél megválaszolása után 10 órára már kivégeztem egy szelet csécsi szalonnát egy szelet pirítóssal, újhagymával, csípős paprikával és paradicsommal. Utána tejeskávé.

Stefikének átküldtem az anyagot, amit a német múlt időről jónak találtam.

Szép napos idő van, és ahogyan a rádióból hallom, már ezerrel folyik az államalapítás ünneplése.

 A tegnapi Orbán-Merkel sajtótájékoztatóját én nem tartottam hitelesnek, mert még véletlenül sem hangzott el a Páneurópai piknik kapcsán Horn Gyula neve, holott a történészek pontosan elismerik hatalmas szerepét a Fal lebontásában és Európa újraegyesítésében.

Én akkor (1989) éppen Nürnbergben dolgoztam és akkor ott még Horn Gyula neve a dicshimnuszok közepén szerepelt. Azóta úgy tűnik törölték.

Közben sikerült vennem a Jófogáson egy használt Sony Vaio-t Fox Post szállítással együtt 8.800.- forintért. Ha csak annyit tud, hogy WiFi-n keresztül fel tud kapaszkodni a netre és mondjuk, elvisel egy MS Office-t és egy Viber-t, akkor már megoldódott, hogy a notebookot nem kell minden alkalommal cipelni Dömsödre.

Átutaltam a SUN CONTRACTING AG-nek a második adagot. (1000 €)

Négy órára mentem a MOM Művelődési Ház kertjében rendezett „A kenyér lelke” Fesztiválra, ahol Ádámék a BeshOdroM bandája ad koncertet. Áronnak nem volt kedve velem tartani.

A zene is nagyon jó volt, de főleg végre eltölthettem egy pár órát Norci lányommal és a legszebb lány unokámmal, Jankával.

A buliban finom „új” kenyereket és kézműves söröket adtak a grillen sültekhez.

Artúr és Leó már nem voltak ott, ők már hazarepültek Bristolba. Norciék még egy bő hetet maradnak Horányban és majd csak szeptember első napjaiban mennek haza, de Ádám még marad.

Végül este 8 óra után értem haza. Áron már nem volt otthon, mert elment a barátaival nézni a tűzijátékot.

Manna nem értette, hogy miért nem engedem ki az esti csavargására, de féltem a rakéták puffogtatásától.

Éjjel 2-kor riadtan arra ébredtem, hogy lehet, hogy Áron még nem ért haza? Átrohantam a szobájába és megnyugodva láttam, hogy ott alszik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése