2019. augusztus 13., kedd

Pihenésre vagyok utasítva


A pihenés álcáján ½ 10-ig lustálkodás, de ez sem tarthat örökké. Lemegyek a CBA-ba és nézek valami reggelinek valót.

Nagyon lassan és nagyon óvatosan mentem, nehogy egy picit is becsípődjön, amit nem szeretek.

Kicsit gyengének éreztem magam a mozgás nélküli sok fekvéstől, de ment a dolog.

A CBA-ban vettem egy fürtnyi paradicsomot, egy csípős paprikát, felvágottat, debrecenit, Unicumot és egy doboz sört.

Még a pékségbe is átmentem egy hagymás cipóért. 

Már megint megemelték az árát. Egy év alatt 20 %-kal, 250.- forintról 300.-ra. 

A múlt héten a gyógyszereim éves áremelését sérelmeztem (960.- forintról 1.360.-ra, ami 40 %). 

Remélem, hogy ezeket az Orbán Viktor is tudja, amikor a nyugdíjat megemeli 2,7 %-kal, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke ne csökkenjen. Vagy netán arra gondol, hogy a nyugdíjas vásárlókosárban nincs se gyógyszer, se kenyér?

Orvos barátom azt mondta, hogy én csak ne panaszkodjak, mert a kórházi gyógyszerellátásban sokkal messzebbre kerültek az árak az állami támogatástól.

Áron nagyon rendes, bezavart az ágyba, hogy majd ő elkészíti a reggelit.

Amíg várok a reggelre, kicsit duolingózom.  Az olasz alapokban egyre nagyobb a magabiztosságom, pedig, először, hogy utáltam ezt az igeragozást a sok határozott és határozatlan névelőjével egyetemben.

L. Jancsi hívott telefonon, hogy elbúcsúzzon, mert két nap múlva repül vissza Ausztráliába.

A reggeli nagyon finom volt. Főtt debreceni mustárral, csípős paprikával, kenyérrel és tejeskávé.

Hát nem rózsás a helyzetem a Reumatológiával kapcsolatban. Dr. Kormos Tündével 16:10-kor sikerült beszélnem, úgy hogy 14:00 óta próbálkozom hívni.

Én az MTT-ben meg tudtam oldani, hogy az Ügyfélszolgálatot (nem két óra múlva, hanem) 4 csüngetés után bárki elérje. Ez egy programozás kérdése. A programnak az volt a neve Structural Reference. Létezett még egy másik felhasználható program is, a Circular Reference, arra az esetre, ha többen egyenrangúan voltak felhatalmazva felvenni ugyanazon számon elérhető hívást.

A doktornő azt mondta, hogy neki nem tudom emailen keresztül átküldeni a leletet, de ha felkelek és elviszem a Bartók Béla úton vav egy Copy nevű üzlet. Ott olcsón kinyomtatják és a Betegfelvételen kérek egy időpontra sorszámot hozzá (ami lehet, hogy csak előjegyzéssel megy), akkor felvihetem hozzá. Ez nálunk elmaradottabb, mint Albániában.

Este Áron arra kért, hogy én csak pihenjek. ő majd elkészíti a vacsorát. Egy nagyon finom mézes- mustáros  sült csirke mellet készített, ami nagyon finom lett, de csak a 2/3-át tudtam megenni, mert sok volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése