2012. március 10., szombat

fametszés

Nyolc óra után arra riadtam fel, hogy Áron már felöltözött és lent számítógépezik. Arra még jól emlékeztem, hogy hajnaltájt egyszer felébredtem és csak nehezen tudtam visszaaludni. Azt a hülyeséget, amit azóta álmodtam, már nem tudtam és nem is akartam összerakni. Gyorsan én is felöltöztem, hogy ha Saciék a 8:55-ös busszal érkeznek, akkor még kiérjünk eléjük.
Amúgy is mentünk a piacra. Nem vettünk semmi különöset csak tojást és sütni való szalonnát. A kisboltban burján kenyeret és sajtot.Amíg a reggeli készült, Áron a házi feladatát készítette.  Miután Saciék nem jelentkeztek, indultunk vissza és nekiláttunk a reggelinek. Közben Zoli bácsi jött át, hogy nem tudnék-e adóni annyi pénzt, hogy tudjon kenyeret venni. Részint nem volt apróm,  másrészt gyanakodtam, hogy nem is kenyérre kell neki a pénz, ezért inkább levágtam magunknak 2-2 szeletet és a többit neki adtuk.
Alig, hogy befejeztük a reggelit megjelent Gyuri és Saci és  nekiláttak a fák metszésének, csinosításának. Nekem a vastagabb ágak lefűrészelése volt a feladatom a láncfűrésszel.
Egy órára felmentettük magunkat a munka alól és elmentünk fodrászkodni. Áronnal közelharcot kellett folytatnom, hogy mennyi legyen levágva a loboncából.
Mire visszatértünk kezdhettem az ebéd készítését. Áron közben ecsetelte a lefűrészelések helyét fagéllel. A lazac háromféle módon került terítékre. Nekem fontos volt, hogy a kóstolók pontozzák a különböző elkészítési módokat, mert csak a nyertes változat kerül be a receptkönyvembe. A kaja mindenkinek nagyon ízlett.
Amikor Saciék elmentek, nekiláttam a lefűrészelt ágak feldarabolásának és a felsőbb fasebek fagélezésének. mire a nap lement, annyira elfáradtam, hogy már csak megfürdeni volt erőm. Még átnéztem Áron házi feladatát, majd korán lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése