2012. március 9., péntek

indulunk a bázisra

Áronnal reggel megbeszéltem, hogy jó lenne, ha az énekkar után rögtön hazajönne. Ma már minden idegszálunkkal Dömsödre készültem.
Bekapcsoltam a dömsödi fűtést. Délelőtt még megbeszéltem Bélával az iReader technikai részleteit, no meg azt, hogy hol tart a Skite project. Eszter még beköszönt egy pillanatra, mielőtt elindult levetetni a gipszet a karjáról. Utána már csak telefonon érintkeztünk. Az Aranyhíd, ahol Csabinak a diplomáját ünnepelték, nem nyerte el a tetszését.
Ahogy megjött Áron, összepakoltunk és indultunk. A TESCO-ban megint vettünk magunknak másfél kiló lazac törzset, hiszen holnap azzal szeretném kényeztetni Saciékat. Áronnak nőtt a zsbpénze, mert visszavittünk egy csomó PET palackot.
A bázisra érve, ipakoltunk és azonnal nekikezdtem a lazac előkészítésének. Úgy terveztem, hogy három féle módon fogom készíteni. Mindhárom megkapta az alap ízesítést (halfűszer, kapor, mustár). A sütőben készülű, ezen felül kap fokhagyma zuzalékot és citromkarikákat, mielőtt alu fóliába lesz csomagolva, a fritőzben sütött pedig kukoricalisztes, tojásos, prézlis panírt kap majd. Megpucoltam egy lazac fejet is, de az a mélyhűtőbe került halászlének. Külön zacskóban gyűjtöttem azokat a részeke, miket a Dezső bácsi macskájának szántam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése