2012. március 24., szombat

Víz világnapja Dömsödön

Reggel rohantunk a piacra, hogy még azelőtt visszaérjünk, hogy az ikrek megjönnek. Vettünk tojás, sütni való szalonnát, meg újhagymát (ebből vehettünk volna több csomót is, mert nem olyan szikkadt fás volt, mint a TESCO-ban szokott lenni, hanem friss és zsenge.) A CBA-ban olíva olajat, a kis boltban pedig kenyeret, párizsit és tejfölt.
Éppen kitálaltuk a reggelit, amikor megjött a csapat: Olivér, Bálint, Laci és Tamara. A felnőttek türelmesen végigvárták, amíg mereggelizünk, az ikrek pedig lazán beszálltak mellénk a kajálásba.
Délelőtt még egy kicsit napoztunk és üdültünk, majd elkezdtem készíteni az ünnepi ebédet, amihez mindenkit munkára fogtam. Én a görög salátát készítettem, Laciék a fokhagymát pucolták és préselték a csirkeszárny kenőcséhez, ami nem volt kevés, mert legalább 30 gerezdet tettem bele. Eszter segített a csirkeszárnyak előkészítésébe, miközben a kenőcs a titkos recept szerint fortyogott . Kétféle buffallói készült, csípős és lite-os. A terítést a fiúk végezték. Nagyon nagy sikere volt a kajának.
Ebéd után Laci és a három srác elindultak a gátra élményt gyűjteni és fotózni a Víz világnapja tablóhoz. Délután azt a feladatot kapták, hogy mindhárman írjanak egy-egy fogalmazványt a vízről és a Dömsödi kiruccanásukról.
Délután, amikor indultak haza, Olivér és Áron kibulizták Lacinál és nálam, hogy Olivér ott aludhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése