2012. március 31., szombat

Alufelni középtárcsája

 Az idő, amire ébredtünk, borongós. Fúj a szél és hideg van, holnapra pedig még hidegebb lesz. A derékfájásom mintha csökkent volna.Természetesen a piaccal kezdtünk. Tojás, csirkeláb, újhagyma, paradicsom palánta és hordós káposzta. A tojás ára annyira felment, hogy van, ahol már duplája az egy hónappal ezelőtti árának. A mi tojásos nénink baromi nagy tojásokat (mindegyiknek két sárgája van) 50.- forintért ad darabonként.
Reggeli után Áron még kiment a kertbe, hogy még egy kicsit el tudja halasztani a leckéje írását. Visszavonom azt a vádat, hogy én vagyok a világ legrendetlenebb embere. Helyesbítek: rendetlenségben az átlagon felül vagyok. Ugyanis hosszú keresgélés után megtaláltam a nyári gumik alufelnijének a 4 db középtárcsáját. Nagy volt az öröm, azonnal felszereltem. Hogy ez mégegyszer ne forduljon elő, ugyanarra a helyre raktam most a téli felni közepeket.
Ebédre főztem egy csirkeaprólék levest. Áronnak nem túl jó az étvágya, de az is lehet, hogy nagyon bereggeliztünk. Ebéd után a hideg idő és a szél ellenére sétáltunk egyet Áronnal. Elindultunk a holtág mellett és egészen a kishídig mentünk. Onnan a Dunaparton jöttünk vissza, de ott már nagyon fújt. Holnapra még hidegebbet és még erősebb szelet jósol a meterológia.
Permetezésről ilyen szélben szó sem lehetett, helyette a lefűrészelt ágakat daraboltam fel és deponáltam a kúp alatt. Néhány tejfölös pohárba ültettünk saját paradicsom magokat. Bár a garancia idejük lejárt, de hátha kikelnek.
Átmentünk a Gabikáékhoz és elkértem kölcsön az új Csernok Attila könyvet, azzal az ürüggyel, hogy Ő meg jobban tenné, ha előbb az előző kettőt olvasná el. Meg is ígértem, hogy jövő hétvégére lehozom neki. Közben M. Marika telefonált, hogy jött a cippekért. A távolból adtam eligazítást, hogy hol találja.
Délután lenyomtunk egy sakkpartit, de Áron már úgy indult neki, hogy "úgy is te fogsz nyerni." Eszter mind a kettőnknek hiányzik.
Este az ágyban olvasás végkimerülésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése