2012. március 15., csütörtök

Kuha tanya

Áronnal időben ébredtünk ahhoz, hogy 8 óra körül el tudjunk indulni Zebegénybe. Merci telefonált, hogy ők csak 9-kor indulnak. Mi gyorsan megreggeliztünk és elkezdtem lehordani a cuccokat. Nem sokkal később Eszter telefonált, hogy rá csak 3/4 9 és 9 között számítsunk. Végül 9 óra környékén sikerült elindulnunk. Vác térségében feltévedtünk az M2-es autópályára, ahol kötelező matricáról szóló táblák figyelmeztettek. Mivel nem volt matricánk, azonnal letértünka normál 2-es főútra.
Merciék 5-10 perccel korábban érkeztek. Kuháék szeretettel, pálinkával, sült szalonnával, lila hagymával és kecskesajttal fogadtak. Miután nagyon bezabáltunk, megrendeltük az ebédet és elindultunk sétálni. Áron és Zsófi mindig előre szaladtak. Gyönyörű tavaszias idő volt, de sajnos még nem zöldelt semmi.
Visszatérve nagy dumapartiba kezdtünk. Megjött Kuha Zsuzsi a két porontyával, Andrással és Dórival. Áron és Zsófi őket is bevették a társaságukba. Körbejártuk a tanyát és meglátogattuk szinte az összes jószágot. Kuha Laci tartotta az idegenvezetést, amit a vicceivel fűszerezett.
Három óra fele feltálalták az ebédet, amiből ismét degeszre ettük magunkat. Húsleves, borjúpörkölt kapros, juhtúrós nokedlivel, tejföllel és savanyúkkal, finom forrásvizzel, majd egy rakás palacsintával négyféle töltelékkel. Az elindulás előtt még mindenfélét bevásároltunk Kuháéknál.
Öt óra előtt indultunk, mert Dömsödig hosszú út várt ránk. Áron közben szundított egy nagyot az úton, de Eszter szolidáris volt velem és nem aludt el.
Dömsödön 14,5 fokos hideg fogadott, mert hiába volt a távolról bekapcsolva a rendszer, a víz nyomása nem volt meg és akkor a cirkó nem kapcsol be. Gyorsan feltöltöttem a rendszert és amikor már elindult a fűtés nekiálltam fát hasogatni és begyújtottam a cserépkályhába is. Mire eljött a lefekvés ideje, már jó volt a szobahőmérséklet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése