2012. március 26., hétfő

szigorú a zsűri

Eszter riasztott minket reggel, hogy már fél nyolc van, mivel elfelejtettük az ébresztő rádión átállítani a téli-nyári időszámítást. Nagy rohanás után autóval vittem be Áront. Az iskola előtt találkoztam Lacival. Megmutattuk neki a tablót, amitől el volt ájulva, hogy milyen szép. Akkor még azt gondoltam, hogy Ági néni is hasonlóan fogja fogadni. Áron, Bálint és Olivér ott áltak az átadásnál, hogy bekaszírozzák a dícséretet. Ehelyett amikor Ági néni meglátta a tablót, közölte, hogy a szombati napon a zsűri olyan szigorú volt, hogy ez a tabló az utolsó helyet sem szerezte volna meg. A fiúk majdnem elpityeredtek. Befizettem a holnapi színházpénzt és a buszjegyek árát. Áron még megkért, hogy a tolltartóját és a tornazsákot is hozzam be a suliba, mert otthon felejtette. Otthon Eszterrel megreggeliztünk, majd indultam újra a suliba és utána a megbeszélt találkozóra K. Péterrel. A feladat, amivel megbízott, nem volt egyszerű, de elvállaltam. A bányába nem tudtam sokat intézni, mert akikkel szerettem bolna beszélni, azok mind az április 17-i beszámolóra készültek. Nekikezdtem a munkának és egy darabig el is jutottam benne.
Marcit felkisértem az ebédlőbe, de én csak egy palóc levest ettem. Elhoztam egy kisebb zsák áztatni való bélyeget. Hazafele beugrottam a TESCO-ba. (Lazac törzs, unicum, lapsajt, olaj, sör meg egyebek.) Ott még beküldtem egy kávét és indultam Nagy úrhoz a Hollakóba. Elmeséltem neki, hogy Emőke és Balázs hogyan jártak az Angol Mobilház Kft.-nél. Fel volt háborodva a szélhámosságon. Vele pedig megállapodtam, hogy ha szerdán átviszem hozzá a huzikát, akkor féláron felszerelve ad egy movert és a hozott anyagból kicseréli a vizes blokk ablakát.
Itthon felvittem Eszterhez a 2 kiló lazacot. Megtisztítottam és pácolásra készre daraboltam. Eszter a felét levitte Ilinek.
Áron pontosan ötre érkezett haza. Meg is dícsértem a pontosságáért, de azért nem, hogy egy csomó elmaradt aláírni valója volt. Átnéztük közösen a leckét, és bár jó idő volt, de emiatt a sok hiányosság miatt nem mehetett le játszani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése