2012. május 20., vasárnap

burek

Csendes napsütötte reggel. Ma Eszter a soros kényeztető. Jóval a reggeli előtt érkezik a vajas-mézes kenyér és a kávé. Mielőtt még elkezdene tűzni a nap, gyorsan meglocsolom a paradicsomjainkat és paprikáinkat. Néhányszor végigtolom a fűnyírót, majd közvélemény kutatást tartok a reggelit illetően. Igyekszem mindenkinek a kedvébe járni, már amennyire lehet, mert például a ruszlihoz járó tejföl tegnap elfogyott. A kúp alatt reggeliztünk, mert Esztert idegesítette a Klubrádióban folyó vita.
Reggeli után szabad-foglalkozás. Én beépítettem a négy darab hungarocell tiplit és felszereltem a bejárati ajtó mellett a leesett védő plexit.
Délelőtt megint lehúztam néhány csíkot a fűnyíróval, majd kimentünk a stégre napozni. Ma már sokkal jobban tűzött a nap és a víz is melegebb volt néhány fokkal. Nagyot úsztem, de se Eszter, se Áron nem követték a példámat. Átmentem Feri bácsihoz, hogy megnézzem, hogy áll a kenu építésével. Nagyon szépen haladt, de arról nem sikerült meggyőznöm, hogy a szegély lécet, ami 25 x 40 mm keresztmetszetű, többréteget hajlítósablonban összeragasztva kell elkészíteni. Ezért amikor visszatértem, gyorsan készítettem egy demó darabot és hagytam, hogy a műgyanta megkössön. Mire a műgyanta megkötött Feri bácsi már átjött. Igaz nem pont ezért, hanem néhány pillanatszorítóért, de az eredményt látva, közelebb került a meggyőzése.
Ebédre csupa maradékot fogyasztottunk, ha leszámítom azt, hogy a tegnap készített eperlevárral töltött palacsinta újdonságszámba ment az étlapon.
Ebéd után kerestem a helyemmet, hogy hol szundizhatnék egy órát, de a sok ágy közül mindegyik foglalt volt. Végül úgy döndöttem, hogy kiviszek egy gumimatracot és egy takarót és az almafa alatt pihenek.
Indulás előtt még befejeztem a fűnyírást és fél hétkor tudtunk elindulni.
A Burek pékkségben már elfogyott a burek és hiába vásároltuk fel a fél boltot, Eszter már annyira burekre volt hangolva, hogy amikor hazaértünk elhatározta, hogy fog egyet sajátkezűleg sütni. Meg is néztük a receptjét, de a sütést végül elhalasztottuk a hét elejére.
Áronnal szerettük volna folytatni a böröndjének a bepakolását, de a papír, amin a lista vot, szőrén-szálán eltünt. Amikor Áro lefeküdt, Eszter még felhívott, mert a Csabiék bekapcsolva hagyták a sütőt és a lekopott szabályzó gombról nem derült ki egyértelműen, hogy mikor van kikapcsolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése