2012. május 2., szerda

német szavak

Szerencsémre Áron tornatrikója reggelre megszáradt. Időben indult és remélem, hogy még időben meg is érkezett a suliba. Reggeli után leszaladtam a postára (hülyék havi takarékoskodása). A bányába mentem. Egy-két rövid tanácskozás és már jöttem is haza. Annyit azért megtettem, hogy a huzikából kivettem a az elektromos csavarhúzót a pénteki polc szereléshez, de hamar be kellett látnom, hogy ezzel nem férnék oda és kell venni egy egyenes (nem revolver alakú) akkus csavarhúzót. Ebédre megsütöttem egy csirkecombot a krumplis tésztához.
Ági néni telefonált és elmondta, hogy Áronnal problémák vannak a német szótanulással kapcsolatban. Nagyon elszégyelltem magam és megígértem, hogy ezügyben nagyon a körmére fogok nézni a fiúnak.
Fél négyre mentem a suliba. Már Nóra nagyi is ott volt. Amíg Áron megérkezett megbeszéltük a hét eseményeit. Ennek nagy része az OTP, illetve a Gyámhatósági kanossza járásom, Dömsöd és kis része a belpolitika volt.
Áron hamarosan megérkezett. A tenisz edzés előtt nem akartam elrontani a hangulatát, ezért a délelőtti telefonról mélyen hallgattam. Befizettem a májusi edzésekre. A sátrak már le voltak szerelve és a gyerekek tűző napsütésben edzettek.
Hazafele azután kitálaltam. Megbeszéltem Áronnal és Nóra nagyival, hogy ma a nagyinál sincs TV nézés, hanem előveszi a német szavakat és megtanulja. Áron tett ugyan kísérletet ennek a megkerülésére: a suliban van a német könyv és az osztályt fél hatkor bezárják, otthon van a szavak albuma, és különben is csak hétfőn lesz újabb szódolgozat, de ezek nem jártak sikerrel. Fél hat előtt három perccel a sulinál voltunk,  utána hazagurultunk a szó albumért, amit végül nem talált meg a szobájában.Úgy ültek fel a 139-esre, hogy TV-zés nincs és 1/2 8 -3/4 8 között Áron hívjon fel, hogy hol tart a szótanulásban. Áron időben fetlhívott, de egy rossz hírt is közölt, miszerint amit kakílt az véres volt. Nekem sem kellett több, elkezdtem aggódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése