2012. május 4., péntek

kettesben Dömsödre

Bár rosszul aludtam a tegnap este történtek miatt, de reggel megnyugodtam. Áron már hatkor felkelt és hétre teljesen elkészült. Felpróbálta a shortokat, egyet felvett közülük, hogy abban megy az iskolába. Felírta egy kis füzetbe, hogy el ne felejtse elkérni a megtanulandó szógyűjteményt Kameltól. Reggelire megevett egy activia kefírt és utána ivott kifacsart gyümölcslevet. Ölelgetett, puszilgatott és megígérte, hogy negyed négyre itthon lesz.
Eszter ma nem tud velünk  jönni Dömsödre, mert a hétvégén Anyák napja lesz.
Én veszek egy nagy lélegzetet és folytatom az íróasztali rendcsinálást. Délelőtt még bepakoltam mindent az autóba és délben lementem a kis kínaiba ebédelni.
Áron pontosan érkezett haza és hozta a Kameltől kapott kézzel írt szótárat. Nem is értem, hogy Áronnak miért nincs ilyen szótára. Ezt meg a Magyar-Német kéziszótárat betettük a sulitáskába és azonnal indulhattunk. A TESCO-ban már rutinszerűen osztottuk fel egymás között a feladatokat. Vettünk savanyított fokhagymát, hordós káposztát, aktívia kefírt, tonhalkonzervet és császárszalonnát a keddi pizzára. Annyi lazacot kaptunk, hogy abból még M. Marikának is fog jutni. Még hat óra előtt tudtunk tankolni. Kis kerülővel elmentünk a szalagfűrész élezőhöz, aki nem tudta meghegeszteni az elszakadt fűrészt, mert az már repedezett volt, de ajánlott egy azonnal elkészíthető vai újat. A kiskunlacházi TESCO-ba pedig már csak azért ugrottunk be, mert elfelejtettünk venni leveszöldséget és kenyeret. Amikor megérkeztünk, átvittük Béninek a múlt héten kölcsönkért szalonna helyett vásárolt erdélyi szalonnát.
Áront azonnal leültettem a számítógép elé, hogy a gmail dokumentjei közé betett Excel táblába írjon be német szavakat. Közben felbontottam  a lazacfejeket és bepácolva előkészítettem a lazactörzs szeleteket. Néhányat azonnal megsütöttem vacsorára és kilenc után már ágyba kerültünk és olvastunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése